detector.media
02.08.2021 20:37
Шарій програв ще один литовський суд. Він позивався через внесення себе у «Список Путіна»
Шарій програв ще один литовський суд. Він позивався через внесення себе у «Список Путіна»
Це список осіб, які, на думку укладачів, відповідальні за узурпацію влади в Росії, а також винні у порушенні прав людини, корупції, військовій агресії та пропаганді ненависті.

Суд у Литві припинив справу за позовом блогера Анатолія Шарія до Форуму вільної Росії (ФВР). Також суд зобов'язав його відшкодувати судові витрати відповідача.

Про на своїй сторінці у фейсбук написав відповідальний секретар ФВР Іван Тютрін. У грудні 2017 року Шарія внесли у «Список Путіна» Форуму вільної Росії – перелік осіб, відповідальних, на думку укладачів, в узурпації влади в Росії, порушенні прав людини, корупції, військовій агресії, пропаганді ненависті. 

Після цього Шарій подав позов до Форуму, вимагаючи стягнути компенсацію за «моральну шкоду». Суд першої інстанції задовольнив вимоги позивача, проте в процесі оскарження рішення було анульовано.

«Ми добилися анулювання рішення, не дозволивши тим самим статися небезпечному для російської опозиції прецеденту. Кремлівська агентура постійно намагається використовувати демократичні інституції вільних країн для боротьби зі своїми противниками і дуже добре, що в Литві у них з цього нічого не виходить», –прокоментував рішення суду відповідальний секретар ФВР.

Нагадаємо, що за словами юриста Марка Фейгіна, литовський суд відмовив блогеру Анатолію Шарію в оскарженні рішення департаменту міграції Литви щодо позбавлення його статусу біженця. Тепер Шарій повинен буде залишити територію Євросоюзу.

Фото: Анатолій Шарій / фото з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY