detector.media
21.07.2021 20:24
Представники праворадикальних організацій напали на журналіста в Києві під час суду щодо білоруса Боленкова (ВІДЕО)
Представники праворадикальних організацій напали на журналіста в Києві під час суду щодо білоруса Боленкова (ВІДЕО)
На відео видно, як один з радикалів вдарив журналіста видання «Букви».

У середу, 21 липня, у Шостому апеляційному адміністративному суді триває перегляд рішення Шевченківського районного суду міста Києва щодо депортації білоруса Олексія Боленкова, пише видання «Букви». 

Під стінами суду зібралася не тільки група підтримки Боленкова, а й чимало представників праворадикальних організацій, які вимагають його депортації. Вони напали на журналіста видання Олександра Кужельного. Вони вимагали, щоб журналіст пішов з місця проведення суду.

Як пише видання, нападники – керівник праворадикальної організації «Національний спротив» Олексій Свинаренко (в мережі відомий під псевдонімом «Сталкер») та Михайло Шаланкевич, який, як видно на відео, вдарив журналіста.

Організація Свинаренка фігурує в справі про хуліганство. В березні цього року представники організації здійснили напад на учасниць Маршу за права жінок. Паралельно із судовим розглядом справи Свинаренко веде кампанію в соцмережах спрямовану проти Боленкова, керована ним організація влаштовує контрмітинги під судами і провокації.

Участь в контрмітингах не вперше бере і Шаланкевич, який відомий під прізвиськом «Ганс» і є громадянином Росії. У 2018 році Шаланкевич був засуджений до 6 років позбавлення волі за розбій і хуліганство у складі угруповання покійного російського неонациста Максима Марцинкевича «Реструкт», але відпущений з зали суду. Останніх два роки перебуває в Києві. 

Зауважимо, ще одним з організаторів контрмітингів виступає Євген Карась — лідер праворадикальної організації «С14».  

Кореспондент видання написав заяву в поліцію щодо вчинення нападу.

Нагадаємо, що Шацький районний суд Волинської області 15 липня 2021 року оштрафував на 850 гривень посадовця Волинської митниці Державної фіскальної служби Валерія Коцуру. Його визнали винним у порушенні ч.1 ст.171 Кримінального кодексу України – у перешкоджанні роботі журналістів телеканалу «Аверс».

Фото: «Букви»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY