detector.media
17.07.2021 16:18
Захарова написала пост про «придушення свободи слова» в Україні через візит спецпредставниці ОБСЄ зі свободи слова до Києва
Захарова написала пост про «придушення свободи слова» в Україні через візит спецпредставниці ОБСЄ зі свободи слова до Києва
Спецпредставниця ОБСЄ зі свободи слова Марія Тереза Рібейро прибула за запрошенням Дмитра Кулеби.

Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що в Україні присутня «кричуща практика придушення свободи слова». Пост вона опублікувала у своїх соціальних мережах.

Цим текстом вона відреагувала на візит в Україну спецпредставниці ОБСЄ зі свободи слова Марії Терези Рібейро, яка 5 липня прибула до Києва за запрошенням міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

Під час цієї зустрічі Кулеба обговорив з Рібейро критичний стан свободи слова і незалежних ЗМІ на окупованих Росією територіях – в Криму та ОРДЛО. Також було піднято питання іноземних журналістів, яких Мінськ і Москва позбавили права на професійну діяльність.

Також Кулеба підкреслив, що російська агресія проти України, яка включає дезінформацію та пропаганду, залишається ключовою загрозою безпеці та свободі слова в нашій державі.

За результатами візиту представниця ОБСЄ заявила про прихильність України демократичним цінностям. Захарова розкритикувала зустріч та багато висловлених в ході розмови тез. У своєму пості вона наводить багато неправдивої інформації та пересмикує.

«Можливо, варто більш чітко артикулювати неприйнятність такої політики? Недостатньо просто "бажати успіхів" у пошуку "правильних методів боротьби з дезінформацією". Потрібно своєчасно, повно і відверто реагувати на кричущу практику придушення свободи слова», – написала вона.

Нагадаємо, що в ході свого візиту Марія Тереза Рібейро також запевнила про підтримку з боку європейської спільноти у продовженні курсу розвитку Суспільного.

Також в МЗС України відбулася панельна дискусія високого рівня на тему «Побудова стійкості до інформаційних впливів: свобода слова як складова інформаційної безпеки».

Фото: Марія Захарова / з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY