detector.media
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
15.07.2021 16:44
Парламент прийняв за основу проєкт змін до закону України «Про захист суспільної моралі»
Парламент прийняв за основу проєкт змін до закону України «Про захист суспільної моралі»
Метою законопроєкту є законодавче забезпечення захисту дітей від негативного впливу продукції сексуального чи еротичного характеру.

343 народні депутати підтримали за основу законопроєкт №5330-1 про зміни до закону України «Про захист суспільної моралі» у частині уточнення деяких положень відносно захисту дітей від негативного впливу продукції сексуального чи еротичного характеру.

Проєктом закону вводиться заборона на використання образів усіх дітей (а не тільки неповнолітніх) у будь-якій формі в продукції сексуального чи еротичного характеру і у проведенні видовищних заходів такого характеру.

«Закон України "Про захист суспільної моралі" містить суттєві прогалини, що виражається у застосуванні частини положень лише до неповнолітніх дітей і не враховує, що негативного впливу від продукції сексуального чи еротичного характеру можуть зазнавати діти незалежно від віку, у тому числі і ті, хто не досяг 14 років. Таким чином, для усунення прогалини та забезпечення захисту прав як малолітніх так і неповнолітніх дітей законопроектом пропонується замінити поняття "неповнолітні" на поняття "діти" у окремих статтях закону України «Про захист суспільної моралі», – зазначила авторка законопроЄкту народний депутат Тетяна Рябуха у пояснювальній записці.

Нагадаємо, Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики на засіданні, що відбулося 25 травня, одноголосно рекомендував парламенту прийняти за основу законопроєкт №5330-1 про внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі» щодо захисту прав та найкращих інтересів дитини.

Фото: vkurse.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY