detector.media
06.07.2021 19:50
Відкривається 74-й Каннський кінофестиваль. Україну представлятиме документальний фільм «Бабин Яр. Контекст» Лозниці
Відкривається 74-й Каннський кінофестиваль. Україну представлятиме документальний фільм «Бабин Яр. Контекст» Лозниці
Минулого року його не проводили через пандемію.

У вівторок, 6 липня, у Франції відкривається 74-ий міжнародний Каннський кінофестиваль.

Під час фестивалю будуть діяти протиепідемічні заходи: гості повинні будуть дотримуватися соціальної дистанції і завжди носити медичні маски, пише Радіо Свобода.

Першим фільмом, який покажуть гостям фестивалю, буде робота французького режисера Леоса Каракаса «Аннетт» – про стендап-коміка, дружина якого, оперна співачка, вмирає. У героя залишається дворічна дочка з незвичайним даром.

Україну ж на «Каннах» представить документальний фільм «Бабин Яр. Контекст» режисера Сергія Лозниці.

Створений він спільно з Меморіальним центром Голокосту «Бабин Яр» і складається з двох десятків епізодів, змонтованих з архівних матеріалів. Вони відзняті в період із 1941 по 1966 рік. Фільм представлять у програмі Спеціальних показів.

Нагадаємо, 19 березня 2020 року організатори Каннського кінофестивалю, який мав відбутися 12-23 травня, відклали його через загрозу поширення коронавірусу. Пізніше організатори заявили, що фестиваль відкладається на невизначений термін. 19 квітня оргкомітет повідомив, що у 2020-му фестиваль проведуть в онлайн-форматі з 22 до 26 червня. Зрештою він відбувся 27-29 жовтня 2020 року в скороченому форматі.

Міжнародний Каннський кінофестиваль – щорічний захід, який проводиться з 1946 року у французькому курортному місті Канни на набережній Круазетт.

Фото: кадр з фільму «Бабин Яр. Контекст»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY