detector.media
06.07.2021 13:52
У Білорусі заборонили трансляцію двох українських телеканалів – UATV і Kvartal TV
У Білорусі заборонили трансляцію двох українських телеканалів – UATV і Kvartal TV
В етері українських телеканалів начебто «виявили не заявлену при отриманні дозволів рекламу».

Мінінформ Білорусі заборонив трансляцію на території країни двох українських телеканалів – UATV і Kvartal TV.

«Підставою для ухвалення рішення стало порушення чинного законодавства в частині, що стосується спеціалізацій іноземних ЗМІ»,говориться у заяві відомства.

В етері телеканалів начебто «виявили не заявлену при отриманні дозволів рекламу».

«Детектор медіа» звернувся по коментар до UATV та 1+1 mediа з приводу заборони двох телеканалів у Білорусі.

UATV – український телеканал іномовлення. Трансляція ведеться п’ятьма мовами: українською, російською, англійською, арабською та кримськотатарською.

Квартал TV – український розважальний телеканал, що входить до медіаконгломерату «1+1 Media». Телеканал розпочав мовлення 8 серпня 2016 року.

10 червня 2021 року Нацрада з питань телебачення та радіомовлення виключила державний канал «Білорусь 24» зі списку дозволених для трансляції на території України.

Нацрада проводила постійний моніторинг каналу і останнім часом регулятор зафіксував серед учасників ефірів каналу присутність осіб, які становлять загрозу для безпеки України та інші порушення.  

У травні 2021 року канал транслював такі передачі:

«Популяризація білоруським мовником персон, внесених до зазначеного вище Переліку, суперечить вимогам абзацу десятого частини другої статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», –  заявили у Нацраді.

21 травня «Білорусь 24» транслювала сюжет під назвою «Український слід у справі держперевороту в Білорусі», в якому, як зазначає Нацрада, батальйон «Донбас», який входить до складу Національної гвардії, назвали «карательним».

Канал «Білорусь 24» мовив в Україні на основі дозволу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення від 23 липня 2015 року.

Міністерство інформації Білорусі назвало рішення Нацради про заборону ретрансляції каналу «Білорусь 24» «безпідставним недружнім жестом української влади».

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY