detector.media
23.06.2021 15:43
Контент каналів Sony може з’явитись на платформах платного відео
Контент каналів Sony може з’явитись на платформах платного відео
Мейджери намагаються вибудовувати свій бізнес напряму з користувачем.

Контент каналів Sony Pictures  може з’явитись або на платформах платного відео, або на інших каналах. Про це у бліц-інтерв’ю «Детектор медіа» сказав керівник компанії дистрибутора «Бітмедіаком» Сергій Осадчий.

23 червня 2021 року українські провайдери припиняють показ телеканалів Sony Sci-Fi, Sony Channel і Sony Turbo. Правовласник  — компанія SPTI Networks Eastern Europe UK) Limited, зареєстрована у Великій Британії, — вирішив піти з українського ринку. А також із ринків  Білорусі, Казахстану, Вірменії та Росії.

«Канали Sony йдуть з українського ринку, тому що правовласник змінює стратегію розповсюдження свого контенту. Ці зміни почались не з України. На мою особисту думку, це глобальний тренд, який стосується не лише Sony Pictures», - сказав Сергій.

 За його словами, цей тренд стосується всіх мейджорів, особливо тих, хто зараз активно будує свій власний бізнес напряму з користувачем D2C (direct-to-consumer).

«Вони починають згортати свої телевізійні мережі по всьому світові і зосереджуються на дистрибуції контенту через стримінгові платформи. Керівник компанії Disney, яка володіє телемережами Disney, Fox і National Geographic, у нещодавньому зверненні заявив про наміри закрити 100 каналів вже до кінця цього року. Так само злиття WarnerMedia та Discovery може прискорити глобальну D2C-експансію цих брендів з одночасним скороченням кількості власних телеканалів та припиненням ліцензійних контрактів з продажу прав каналам та платформам третіх осіб.  Адже  весь цей контент стає основою власних глобальних ОТТ-сервісів», - зазначив Сергій.

Нагадаємо, на початку  червня 2021 року провайдери почали отримувати листи від представників Sony про розірвання договорів із 23 червня. Правовласник просив компанії в Україні протягом тридцяти днів повернути неушкоджені смарт-карти і завершити всі платежі, після чого не використовувати продукт Sony Pictures Television.

Ілюстрація: sweet.tv

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY