detector.media
23.06.2021 15:21
Українські провайдери припиняють показ телеканалів Sony Pictures з 23 червня
Українські провайдери припиняють показ телеканалів Sony Pictures з 23 червня
Канали Sony йдуть з українського ринку через зміну правовласником стратегії розповсюдження контенту.

У середу, 23 червня, українські провайдери припиняють показ телеканалів Sony Sci-Fi, Sony Channel і Sony Turbo через рішення компанії – правовласника піти з українського ринку. Дистрибутором цих каналів в Україні була компанія «Бітмедіаком», яка співпрацює з Sony з 2015 року.

У бліц-інтерв’ю «Детектору медіа» керівник «Бітмедіаком» Сергій Осадчий повідомив, що канали Sony йдуть з українського ринку через зміну правовласником (компанія PTI Networks Eastern Europe UK Limited), стратегії розповсюдження контенту.

«Ці зміни почались не з України. На мою особисту думку, це глобальний тренд, який стосується не лише Sony Pictures… наскільки мені відомо з відкритих джерел, канали Sony Pictures Television, а саме Sony Sci-Fi, Sony Channel і Sony Turbo, припиняють мовлення у Білорусі, Казахстані, Грузії, Вірменії і РФ», – каже Осадчий.

Компанія Sony Pictures Television вийшла на український ринок на початку 2008 року. Спершу українські провайдери транслювали російські версії її каналів.  У березні 2018 року з’явилися окремі (не російські) версії, які виходили в Україні, Білорусі, Казахстані, Грузії і Вірменії.

В українських мережах транслювали три канали компанії: Sony Sci-Fi (телеканал фантастики, містики та пригод), Sony Channel (жіночий телеканал) і Sony Turbo (чоловічий телеканал).  

На початку червня 2021 року провайдери почали отримувати листи від представників Sony про розірвання договорів із 23 червня. Правовласник просить компанії в Україні протягом тридцяти днів повернути неушкоджені смарт-карти і завершити всі платежі, після чого не використовувати продукт Sony Pictures Television.

Ілюстрація: Sony Pictures/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY