detector.media
Детектор медіа
«Детектор медіа»
10.06.2021 20:43
Колишню міністерку у справах сім'ї Німеччини звинуватили в плагіаті і позбавили наукового ступеня докторки
Колишню міністерку у справах сім'ї Німеччини звинуватили в плагіаті і позбавили наукового ступеня докторки
Франциска Гіффен сподівалася стати мером Берліна після виборів у вересні.

Колишню міністерку у справах сім'ї Німеччини Франциску Гіффен позбавили наукового ступеня. 

Як повідомляє німецьке інформаційне агентство DPA, Гіффен подала у відставку через звинувачення в плагіаті при написанні дисертації, тож втратила ступінь докторки.

Вільний університет Берліна виявив, що в дипломній роботі були використані роботи інших авторів без належного цитування або вказівок.

Гіффен сказала, що незважаючи на це рішення, продовжила захищати свої дослідження.

«Як і в минулому, я дотримуюся своєї заяви, що подала роботу в 2009 році із власними знаннями і чистим сумлінням», - сказала вона.

Гіффен подала у відставку 19 травня. Причиною стали дискусії навколо докторської дисертації, яку вона подала в 2010 році у Вільному університеті Берліна.

У лютому 2019 року стало відомо, що дисертація перевіряється за підозрою в плагіаті. Ця перевірка закінчилася в жовтні 2019 року доганою, але Гіффен дозволили зберегти докторську ступінь.

Пізніше Гіффен оголосила, що відмовляється від свого докторського ступеня. До цього вона давала зрозуміти, що подасть у відставку з поста міністерки, якщо її звання буде скасовано.

Лідерів Євробачення 2021, італійський гурт Maneskin, звинуватили в плагіаті. Їхню переможну пісню «Zitti E Buoni»/«Сидіть і не висувайтеся» порівняли із рок-хітом 1992 року, що записав нідерландський гурт The Vendettas.

Напередодні на СТБ повідомили, що заява режисерки про плагіат у постановці номера гурту Go_A на «Євробаченні-2021» є безпідставною.

Український Уряд затвердив законопроєкт «Про авторське право і суміжні права», що передбачає комплексне врегулювання відносин, пов'язаних з придбанням, охороною і захистом авторського права.

Фото: Спільне

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY