detector.media
Детектор медіа
«Детектор медіа»
05.06.2021 12:34
Через зйомки фільму в окупованому Криму п’ятьом іноземцям заборонили в’їзд в Україну
Через зйомки фільму в окупованому Криму п’ятьом іноземцям заборонили в’їзд в Україну
Заборона діятиме три роки.

Міністерство культури та інформаційної політики України у травні внесло трьох громадян Росії та двох громадян Польщі до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, через зйомки фільму в окупованому Росією Криму.

Про це повідомили у представництві президента України в АРК.

«У травні 2021 Міністерство культури та інформаційної політики України, реагуючи на факти зйомки в Севастополі військової драми «Небо» про російських військових у війні в Сирії та (участь – ред.) у так званому «міжнародному музичному фестивалі «Дорога на Ялту», внесло трьох громадян Російської Федерації та двох громадян Польщі до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці», – сказано у повідомленні.

Служба безпеки України заборонила цим іноземцям в’їзд на територію України терміном на три роки.

«Відповідні рішення Міністерства культури та інформаційної політики України і Служби безпеки України стали реакцією, в тому числі й на звернення представництва», – наголосили у відомстві.

Фільм під робочою назвою «Небо» знімали восени 2020 року у покинутому санаторії поблизу Морського.

Картина розповідає про події 2015 року. Тоді Туреччина збила російський бомбардувальник Су-24М, що порушив її кордони.

26 травня схвалив введення санкцій проти 11 російських діячів культури та мистецтва, які проводили концерти, спектаклі та інші заходи в окупованому Криму, а також порушили порядок в’їзду/виїзду на територію півострова. Цей проєкт на розгляд Кабміну внесло Міністерство з питань реінтеграції тимчасово.

Фото: УП

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY