detector.media
Детектор медіа
«Детектор медіа»
04.06.2021 18:23
«Не знаю його і знати не хочу»: Путін не став відповідати на питання щодо Романа Протасевича
«Не знаю його і знати не хочу»: Путін не став відповідати на питання щодо Романа Протасевича
За словами президента Росії, він взагалі «нічого не знає» про події із літаком Ryanair в Мінську.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що не втручатиметься в ситуацію з посадкою літака Ryanair в Мінську і нічого не знає про затриманого колишнього головного редактора Nexta Романа Протасевича.

Про це повідомив Tut.by

«У нас велика аудиторія, наш Санкт-Петербурзький міжнародний економічний форум, нас затюкали цими питаннями — і мене, і канцлера (Себастьяна Курца — канцлера Австрії — ред.). Якийсь Роман Протасевич, я знати його не знаю і знати не хочу. Нехай він робить, що хоче — бореться з режимом Лукашенка», — сказав Путін на пленарному засіданні Петербурзького міжнародного економічного форуму (ПМЕФ-2021).

Також президент РФ заперечив, що до захвату літака Ryanair в Мінську причетні російські спецслужби.

За його словами, він взагалі «нічого не знає» про інцидент із літаком.

«Розумієте, це нас не стосується абсолютно. Я не хочу оцінок давати політичних процесів, які відбуваються в Білорусі», сказав президент.

На запитання про те, посадила б Росія літак примусово, якби на його борту знаходилася людина, яку тут розшукують, він відповів: «Не скажу».

23 травня ВПС Білорусі змусили сісти у Мінську літак Ryanair, який прямував з Афін до Вільнюса. Спецслужби затримали опозиційного журналіста Романа Протасевича та його подругу Софію Сапегу, які перебували на борту лайнера. Міжнародна спільнота прирівняла дії режиму Лукашенка до «державного тероризму». 

Потім в мережі показали відео «свідчень» Протасевича про організацію масових заворушень в Мінську, а 3 червня державний канал «ОНТ» розповсюдив інтерв'ю із затриманим Романом Протасевичем, під час якого він «зізнався» в організації несанкціонованих акцій протесту в 2020 році.

Протасевич буцімто визнав, що був учасником підготовки «замаху» на Лукашенка, який нібито планував штаб Тихановської і заявив, що поважає самопроголошеного президента Білорусі.

Батько Романа Протасевича вважає інтерв’ю сина державному білоруському телеканалу «ОНТ» є наслідком тортур та знущань у СІЗО.

Фото: Скріншот «ОНТ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY