detector.media
28.05.2021 14:14
50-й кінофестиваль «Молодість» вручить дві нагороди за внесок у кінематограф
50-й кінофестиваль «Молодість» вручить дві нагороди за внесок у кінематограф
Фестиваль відзначить почесними нагородами польського актора Данієля Ольбрихського та українського оператора Юрія Гармаша.

Про це організатори 50-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» оголосили на пресконференції 27 травня. 

Почесну нагороду за внесок у світове кіномистецтво отримає Данієль Ольбрихський — польський актор, який знімався у стрічках Анджея Вайди, Кшиштофа Зануссі, Єжи Гоффмана, Клода Лелуша, Фолькера Шльондорфа та інших.

Нагороду за внесок у розвиток українського кінематографа вручать Юрію Гармашу — кінооператору, оператору-постановнику близько 30 художніх фільмів, члену Правління Гільдії кінооператорів, члену Спілки кінематографістів України, члену Європейської асоціації кінооператорів I.M.A.G.O., Заслуженому діячу мистецтв України.

Як писав «Детектор медіа», у 2019 році Юрій Гармаш також отримав нагороду за внесок у розвиток українського кіно — «Золоту дзиґу» від Української кіноакадемії. 

Нагадаємо, 50-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» пройде з 29 травня до 6 червня 2021 року. Організатори планують провести захід у гібридному форматі – онлайн і офлайн. 6 травня кінофестиваль оголосив програму та ведучих церемоній відкриття і нагородження.

Колишній виконавчий директор і теперішній голова Наглядової ради фестивалю Владислав Лясовський розповів «Детектору медіа» про цьогорічний фестиваль, роль нової команди та підтримку держави.

На фото: Юрій Гармаш

Фото: Українська кіноакадемія

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY