detector.media
Детектор медіа
«Детектор медіа»
24.05.2021 21:14
Зеленський розпорядився закрити повітряний простір Білорусі для України — Мінінфраструктури працює над припиненням авіасполучення
Зеленський розпорядився закрити повітряний простір Білорусі для України — Мінінфраструктури працює над припиненням авіасполучення
Найближчим часом стане відомо, що робити пасажирам, авіакомпаніям і як надалі планувати подорожі.

Міністерство інфраструктури вже розробляє механізм припинення авіасполучення з Білоруссю, незабаром опублікує інформацію для пасажирів. Про це відомство повідомило в Facebook.

«Команда Міністерства інфраструктури України розробляє механізм припинення авіасполучення з Білоруссю. Найближчим часом розкажемо, що робити пасажирам, авіакомпаніям і як надалі планувати подорожі. Безпека наших громадян – це першочерговий пріоритет»– зазначили у відомстві.

Президент Володимир Зеленський доручив Кабміну підготувати рішення про припинення авіасполучення між Україною і Білоруссю. Таке розпорядження він дав під час наради, учасники якого проаналізували ситуацію з примусовою посадкою в Мінську пасажирського літака компанії Ryanair.

«З огляду на ситуацію, що склалася, президент доручив уряду опрацювати рішення про припинення прямого авіасполучення між Україною і Республікою Білорусь і закриття повітряного простору Білорусі для здійснення авіаперельотів з України і в нашу країну», йдеться в повідомленні.

Зауважимо, що генеральний директор Ryanair Майкл О'Лірі назвав примусову посадку літака ірландської авіакомапнії у Мінську «захопленням за наказом держави».

«Це справа про захоплення за наказом держави, це піратство за наказом держави», – заявив О'Лірі.

23 травня 2021 року літак Ryanair здійснив аварійну посадку в Мінську через нібито повідомлення про мінування. На борту літака перебував засновник опозиційного Telegram-канала Nexta, журналіст Роман Протасевич. Перед вильотом журналіст повідомив своїм колегам з Nexta, що помітив за собою стеження.

Після приземлення Протасевич був затриманий білоруськими силовиками. Для супроводу пасажирського літака в небо було піднято винищувач МіГ-29. За даними ЗМІ, команду прийняти літак в Мінську дав особисто Олександр Лукашенко, а про замінування літака екіпаж повідомив білоруський диспетчер.

Пізніше повідомлення про мінування не підтвердилось.

Україна, ЄС, Канада, США та інші країни засудили посадку літака Ryanair в Мінську та затримання засновника Nexta.

Фото: пресслужба президента України 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY