detector.media
14.05.2021 18:23
У Білорусі до 18 років колонії засудили капітана Генштабу, який передав телеграм-каналу лист голови МВС
У Білорусі до 18 років колонії засудили капітана Генштабу, який передав телеграм-каналу лист голови МВС
Це найсуворіший вирок з початку протестів проти фальсифікації виборів і насильства у Білорусі.

Верховний суд Білорусі визнав капітана Генштабу Дениса Урада винним у державній зраді і засудив до 18 років колонії посиленого режиму, а також позбавлення військового звання. Оскарженню це рішення не підлягає, пише Tut.by.

У березні 2021 Урадов був затриманий і взятий під варту за звинуваченням у держзраді. За даними былоруських державних ЗМІ, 14 березня вын взяв секретний лист міністра внутрішніх справ до міністра оборони і відправив його «польському телеграм-каналу».

«З урахуванням представлених держобвинувачем доказів, високий ступінь суспільної небезпеки скоєного, наслідків у вигляді шкоди національній безпеці Ураду Д.М. на підставі ч. 2 ст. 356 Кримінального кодексу Республіки Білорусь призначено суворе покарання у вигляді позбавлення волі на строк 18 років з позбавленням військового звання "капітан"», – підтвердили інформацію про вирок у Генпрокуратурі країни.

Як пише «Радіо Свобода», це найсуворіший вирок з початку протестів у Білорусі проти фальсифікації виборів президента і насильства.

Денису Ураду 29 років, він одружений та має дитину.

Наприкінці квітня білоруські правозахисники визнали Урада політв'язнем. Вони виходили з Міжнародного пакту про громадянські і політичні права при оцінці інформації про дії уряду і репресивні заходи, прийняті проти нього.

На їхню думку, не можна посилатися на закони про державну зраду і професійну таємницю, коли мова йде про спроби приховати від широкої громадськості інформацію, яка має законний суспільний інтерес і не загрожує національній безпеці. За словами правозахисників, карати за поширення такої інформації як державну зраду неможливо.

Нагадаємо, у Білорусі хакери зламали Telegram видання «Бінокль», розмістивши в ньому зведення міліції.

Фото: kp.by

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY