detector.media
13.05.2021 19:25
Фільм-призер Венеційського фестивалю «Погані дороги» Наталки Ворожбит вийде в прокат 20 травня
Фільм-призер Венеційського фестивалю «Погані дороги» Наталки Ворожбит вийде в прокат 20 травня
Це екранізація хітової однойменної п'єси, яку ставили в Лондоні та Києві.

Фільм-призер Венеційського кінофестивалю – «Погані дороги» режисерки Наталки Ворожбит, авторки серіалу «Спіймати Кайдаша» та фільму «Кіборги» – вийде в український прокат 20 травня. Про це повідомляє дистриб’ютор стрічки, компанія «Артхаус Трафік».

«Погані дороги» – повнометражний дебют драматургині та сценаристки Наталки Ворожбит, екранізація її хітової однойменної п'єси, яку ставили у Лондоні та Києві. Стрічка складається з п'яти окремих новел про мешканців Донбасу, чиє життя проходить по обидві сторони від лінії розмежування.

П’ять розбитих доріг – п’ять історій про любов, ненависть, довіру, зраду і порушення особистих кордонів на фоні порушення кордонів державних. Сценарій створено на основі документальних історій, зібраних авторкою під час роботи над фільмом «Кіборги».

Світова прем'єра стрічки «Погані дороги» відбулася у програмі «Тиждень критики» Венеційського кінофестивалю в 2020 році, де вона здобула нагороду в номінації «Найбільш інноваційна стрічка в конкурсі». Українська прем'єра фільму відбулася на фестивалі «Київський тиждень критики». Стрічка отримала три нагороди премії кінокритиків «Кіноколо». Також стрічка отримала 15 номінацій на кінопремію «Золота Дзиґа», церемонія нагородження відбудеться у червні.

Як писав «Детектор медіа», зйомки розпочалися у вересні 2019 року. Фільм вироблено компанією Kristi Films (продюсер – Юрій Мінзянов) за підтримки Українського культурного фонду, який виділив на нього 11 млн грн. Промокампанію фінансує Держкіно. 

Більше про стрічку читайте в рецензії Ярослава Підгори-Гвяздовського.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY