detector.media
05.05.2021 14:04
У М'янмі хунта заборонила супутникове телебачення
У М'янмі хунта заборонила супутникове телебачення
Раніше хунта заборонила мовлення низки незалежних телеканалів, проте вони продовжували мовити на супутнику.

Хунта у М'янмі заборонила громадянам використовувати супутникові тарілки, у випадку порушення заборони винуватцю загрожує рік в'язниці. Про це повідомляє Reuters з посиланням на державну телерадіокомпанію MRTV.

«Супутникове телебачення відтепер поза законом. Той, хто порушує закон про телебачення і відео, особливо люди, що використовують супутникові тарілки, будуть покарані позбавленням волі строком на один рік і штрафом 500 тисяч кьят (320 доларів США)», – говориться в повідомленні.

Раніше хунта заборонила мовлення низки незалежних телеканалів, проте вони продовжували мовити на супутнику.

1 лютого 2021 року військові М'янми взяли країну під свій контроль: затримали главу правлячої партії «Національна ліга за демократію» Аун Сан Су Чжі, президента М'янми Вин Мьина. 24 члени уряду були відправлені у відставку. В країні оголошено надзвичайний стан терміном на рік. Хунта оголосила керівником держави головнокомандувача збройними силами Мін Аун Хлаіну.

У країні вже більше місяця йдуть протести проти військових, які вчинили переворот, але хунті не вдалося взяти ситуацію під контроль. Під час протестів 3 березня від куль військовослужбовців загинули 38 людей. ООН попередила про загрозу «справжньої громадянської війни у країні».

На початку березня військові М'янми, які вчинили держпереворот, обмежили висвітлення протестів у медіа, анулювавши ліцензію п'яти місцевих медіа. 

На початку квітня у М'янмі повністю відімкнули бездротовий інтернет.

Скріншот відео: Reuters/YouTube 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY