detector.media
30.04.2021 16:29
Комітет захисту журналістів закликав Україну розслідувати напад на журналіста «Броди Online»
Комітет захисту журналістів закликав Україну розслідувати напад на журналіста «Броди Online»
У CPJ просять владу України притягнути винних до відповідальності та гарантувати безпеку журналістів.

Комітет захисту журналістів закликав українську владу швидко та ретельно розслідувати напад на журналіста місцевого телеканалу «Броди Online» Сергія Нікішина, який повідомив, що його побив і розбив камеру син мера Бродів Іван Белей. Про це CPJ повідомив 29 квітня.

«Українській владі слід ретельно розслідувати напад на журналіста Сергія Нікішина, знайти всіх винних та притягнути їх до відповідальності, – сказала координаторка програми CPJ в Європі та Центральній Азії Гульноза Саїд. – Журналісти повинні мати можливість вільно виконувати свою роботу, а напади на пресу, які залишаються безкарними, лише підбадьорюють більше зловмисників».

Нагадаємо, журналіст місцевого телеканалу «Броди Online» Сергій Нікішин повідомив, що 24 квітня 2021 року його побив і розбив камеру син мера Бродів Іван Белей. Депутатка Бродівської міської ради Ольга Кравчук, яка була разом з журналістом, повідомила, що інцидент стався 24 квітня в селі Лагодів Львівської області, коли журналіст спробував зафільмувати порушення карантину, а саме – вечірку в готельно-ресторанному комплексі «Колиба». Сам Белей заперечив, що побив Нікішина та розбив його камеру. Поліція вже почала розслідування інциденту за ч.1 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

Фото: Сергій Нікішин / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY