detector.media
23.04.2021 08:39
ЦВК визнала Вірастюка переможцем на довиборах у Раду
ЦВК визнала Вірастюка переможцем на довиборах у Раду
За Вірастюка проголосувало 15 536 виборців, що становить 30,5% від кількості виборців, які взяли участь у голосуванні.

Центральна виборча комісія визнала кандидата від партії «Слуга народу», актора та спортсмена Василя Вірастюка переможцем на довиборах до Верховної Ради на окрузі №87. Про це 22 квітня повідомила ЦВК.

«На підставі уточненого протоколу та з урахуванням рішень судів, які набули законної сили, Комісія встановила результати проміжних виборів народного депутата України 28 березня 2021 року в одномандатному виборчому окрузі № 87. Так за даними протоколу окружної виборчої комісії про підсумки голосування в ОВО № 87 з поміткою "Уточнений" народним депутатом України обрано Василя Вірастюка», – йдеться в повідомленні.

У Центрвиборчкомі сказали, що за Вірастюка проголосувало 15 536 виборців, що становить 30,5% від кількості виборців, які взяли участь у голосуванні.

Голова комісії Олег Діденко повідомив, що рішення судів, у яких оскаржувалися дії Окружної виборчої комісії, уже набрали законної сили.

Нагадаємо, 4 квітня Центральна виборча комісія повідомила, що, за результатами опрацювання 100% протоколів, на довиборах до Верховної Ради по округу №87 в Івано-Франківській області переміг кандидат від «Слуги народу» — актор та спортсмен Василь Вірастюк. На другому місці — представник партії «За майбутнє» Олександр Шевченко, на третьому  — представник ВО «Свобода» Руслан Кошулинський. Раніше волонтерка та висуванка «Європейської Солідарності» Маруся Звіробій (Олена Біленька), яка зняла свою кандидатуру на користь «свободівця» Кошулинського.

Кандидат від «Свободи» Руслан Кошулинський вимагав визнати недійсними вибори в окрузі №87 і оголосити перевибори. Олександр Шевченко також казав, що оскаржуватиме результати в суді. 

5 квітня Центральна виборча комісія повідомила, що в Івано-Франківській області суди розглядають 24 справи щодо довиборів до Верховної Ради на окрузі №87.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY