detector.media
22.04.2021 09:18
Білий дім відкинув звинувачення про причетність США до «змови» проти Лукашенка
Білий дім відкинув звинувачення про причетність США до «змови» проти Лукашенка
Білий дім відкинув всі закиди Лукашенка про підготовку Вашингтоном його «ліквідації».

Прес-секретар Білого дому Джен Псакі відкинула звинувачення про начебто причетність Сполучених Штатів до «змови» з метою ліквідації самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Про це повідомляє Голос Америки.

«Я можу підтвердити, що насправді ця заява нічим не обґрунтована», – сказала Псакі.

Раніше ФСБ РФ повідомила, що заарештувала адвоката Юрія Зенковича (він має подвійне громадянство Білорусі та США) та колишнього речника Лукашенка, політолога Олександра Федуту. На території Білорусі місцеві спецслужби затримали опозиціонера Григорія Костусєва. ФСБ РФ та КГБ Білорусі стверджують, що затримали членів «злочинної групи», які за вказівкою США планувала «вбивство Лукашенка та його дітей з метою захоплення влади».

21 квітня про спробу заколоту проти Лукашенка заявив і президент РФ Володимир Путін під час звернення до Федеральних зборів. 

9 серпня 2020 року в Білорусі відбулися вибори президента. ЦВК оголосила переможцем Олександра Лукашенка, тоді як за даними опозиційних екзитполів перемогла опозиційна кандидатка Світлана Тіхановська. Західні країни відмовились визнати Лукашенка переможцем виборів. 

У Білорусі тривають репресії проти журналістів та активістів, які відмовляються визнавати легітимність самопроголошеного президента Лукашенка.

Фото: ThatMakesThree/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY