detector.media
13.04.2021 11:30
Влада Білорусі заблокувала доступ до новинного сайту Naviny.online
Влада Білорусі заблокувала доступ до новинного сайту Naviny.online
Причиною блокування стали статті, які, на думку влади, «негативно характеризують ситуацію в Білорусі після закінчення виборів».

Міністерство інформації Білорусі ввечері 12 квітня видало розпорядження операторам заблоковати доступ до новинного сайту Naviny.online. Про це говориться у заяві видання.

Naviny.online – «дзеркало» основного сайту інтернет-газети Naviny.by, заблокованого рішенням Мінінформу Білорусі в кінці серпня 2020 року.

Причиною блокування стали статті, які, на думку влади, «негативно характеризують ситуацію в Білорусі після закінчення електоральної кампанії і дискредитували діяльність державних органів».

Редакція зазначила, що більшість операторів вже заблокували доступ до сайту. Через це видання радить користувачам користуватись сервісом VPN.

21 серпня 2020 року в Білорусі було заблоковано роботу більше 70 сайтів, в тому числі Радые Свобода, «Белсат», «Єврорадіо», правозахисного сайту spring96.org та інших ресурсів.

12 квітня головного редактора порталу NewGrodno Ігоря Бублікова оштрафували за поширення «екстремістських матеріалів». Суд визнав Бублікова винним у розповсюдженні матеріалів з Телеграм-каналу, який білоруська влада оголосила «екстремістським».

7 квітня правоохоронці Білорусі порушили справу через репост виданням «Газета Слонімська» «екстремістського Телеграм-каналу».

5 квітня cуд міста Могильов постановив оштрафувати журналістку Аліну Скребунову через інтерв'ю, яке вона дала польському телеканалу «Белсат» після обшуку в її квартирі.

У Білорусі тривають репресії проти журналістів та активістів, які відмовляються визнавати легітимність самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

9 серпня 2020 року в Білорусі відбулися вибори президента. ЦВК оголосила переможцем Олександра Лукашенка, тоді як за даними опозиційних екзитполів перемогла опозиційна кандидатка Світлана Тіхановська.

У різних містах країни відбулись акції протесту, які влада жорстоко придушила. Більшість розвинених країн Заходу та Україна не визнали офіційних результатів виборів у Білорусі та запровадили проти режиму Лукашенка санкції.

За даними ГО «Білоруська асоціація журналістів», в 2020 році у Білорусі журналістів затримували 479 раз. 97 разів журналісти відбували адміністративний арешт – загалом за ґратами вони провели 1200 днів. Фізично постраждали від дій силовиків 62 журналісти.

Фото: Naviny.by - Белорусские новости/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY