detector.media
10.04.2021 17:06
Порошенко тримає у готівці понад 1,8 млрд грн. Каже, що через «політичні репресії»
Порошенко тримає у готівці понад 1,8 млрд грн. Каже, що через «політичні репресії»
У лідера «ЄС» найбільше готівки серед усіх народних депутатів.

Лідер партії «Європейська солідарність», п'ятий президент України і народний депутат Петро Порошенко, згідно з декларацією за 2020 рік, зберігає готівкою $51,2 млн і 423,3 млн грн, що загалом у гривневому еквіваленті становить понад 1,8 млрд грн. Це найбільша сума готівки серед народних депутатів поточного скликання, пише «Радіо Свобода».

«Порошенко був змушений зняти з рахунків в банку $51 млн і 423 млн грн через політичні репресії влади і її постійні спроби заарештувати активи лідера опозиції. Всі ці кошти будуть повернуті в банк після припинення політичних репресій», – повідомили виданню в пресслужбі «ЄС».

Журналісти проаналізували декларації всіх депутатів Верховної Ради і склали список власників найбільших сум готівки «на руках» в гривневому еквіваленті:

Нагадаємо, Порошенко задекларував 222 млн грн доходу за 2020 рік. Це в три рази менше, ніж за 2019-й.

18 лютого Петро Порошенко став власником Прямого каналу. Він заплатив за канал «великі гроші», але суму угоди не уточнив. Кінцевим бенефіціарним власником Прямого стала компанія «Prime Assets Capital», структура якої повністю належить п’ятому президенту. Раніше Прямий канал повідомляв, що понад рік на мовника чиниться тиск з боку правоохоронних органів та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення

Фото: forpost.media

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY