detector.media
08.04.2021 09:20
«Новая газета» назвала речовини, які розпорошили біля редакції видання. Вони можуть викликати задуху і подразнення
«Новая газета» назвала речовини, які розпорошили біля редакції видання. Вони можуть викликати задуху і подразнення
Одна з речовин може бути дуже токсичною, якщо її розпилюють у великій концентрації.

Незалежна експертиза визначила склад хімічних речовин, які у березні невідомий розпорошив біля входу в редакцію російського видання «Новая газета». Як повідомила редакція, основними летючими компонентами суміші виявилися 4-Етілфенол і 3-метиліндол (скатол).

4-Етілфенол при великих концентраціях (97% і вище) у рідкому вигляді викликає серйозне подразнення очей і подразнення шкіри, але не представляє небезпеки при вдиханні. Скатол має гострий запах і при концентраціях 99% при потраплянні всередину організму є гостро токсичним.

Концентрована речовина також викликає подразнення дихальних шляхів і може привести до кашлю і задухи, а при попаданні в рідкому вигляді на шкіру викликає подразнення. У невеликих концентраціях скатол для людини безпечний.

У березні в «Новой газете» вийшла стаття про позасудові страти, які, за даними видання, в 2016-2017 роках відбувалися в Чечні. Колишній співробітник полку імені Ахмата Кадирова, назвавши своє ім'я, заявив, що брав участь в затриманні жителів Чечні, яких пізніше стратили.

Міністр друку Чечні, помічник Рамзана Кадирова Ахмед Дудаєв зажадав закрити «Новую газету» і притягнути до відповідальності її журналістів після публікації статті про позасудові страти в республіці.

15 березня «Новая газета» заявила, що її редакція в Москві зазнала хімічної атаки. Журналісти повідомили, що у приміщеннях стоїть різкий хімічний запах, який відчувають усі відвідувачі та співробітники редакції, а також інших організацій, розташованих у будівлі.

Це не перший випадок хімічної атаки на будівлю, де розташована редакція. У 2017 році до редакції надійшов лист у конверті, в якому був невідомий білий порошок. Конверт, адресований керівництву газети, прийшов із Чечні. У 2018 році редакція отримала похоронний вінок з погрозами, а пізніше відрізану голову барана. «Новая газета» відома своїми журналістськими розслідуваннями, в тому числі, і про ситуацію в Чечні.

Фото: «Новая газета»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY