detector.media
01.04.2021 10:49
Притула підтримав вимоги переобрати керівництво партії «Голос»
Притула підтримав вимоги переобрати керівництво партії «Голос»
За словами Притули, у «великої кількості партійців та депутатів фракції» є низка претензій до керівництва партії.

Політик та телеведучий Сергій Притула повідомив, що підтримує проведення позачергового з'їзду партії «Голос», на якому члени фракції у парламенті вимагають переобрати керівництво партії. Про це Притула написав у Facebook.

«Це єдине та найкраще, що можна зробити сьогодні для того, щоб повернути функціонал партії та фракції у парламенті у корисне русло... Вважаю за необхідне членам політради почути та виконати вимогу своїх однопартійців», — написав Притула.

За словами Притули, у «Голосі» немає жодного розколу, у партії та фракції «немає істотних світоглядних розбіжностей». Але у «великої кількості партійців та депутатів фракції» є низка претензій до керівництва партії.

У лютому 2021 року Притулу виключили з політради «Голосу», він також перестав бути заступником голови партії. Водночас він залишився членом партії.

Раніше нардеп Ярослав Юрчишин повідомив, що його, а також ще п'ять нардепів фракції попередили про загрозу виключення з «Голосу» через голосування за направлення в Конституційний суд законопроєкту про призначення президентом керівників ДБР та НАБУ.  Однак у партії заяву Юрчишина заперечили.

В інтерв'ю виданню Букви Юрчишин заявив, що керівництва партії і фракції може тісно співпрацювати з Офісом президента. На думку оглядачів, партія «Голос» опинилася під загрозою розколу, адже окремі нардепи фракції вже заявили, що вимагатимуть відставки чинних керманичів «Голосу». Парламентарі звинувачують керівництво «Голосу» в узурпації влади та «зачистці незгодних».

29 березня низка нардепів фракції «Голос» оприлюднили спільну заяву, в якій закликали ініціювати проведення з’їзду партії, щоб обрати нове керівництво та змінити статут.

Депутати у заяві звинуватили керівників партії і фракції Кіру Рудик та Ярослава Железняка в тому, що вони використовують «Голос» для «самопіару та підігрування влади».

Фото: Сергій Притула/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY