detector.media
31.03.2021 13:32
В шкільних підручниках з історії знайшли мапу України без Криму (ФОТО)
В шкільних підручниках з історії знайшли мапу України без Криму (ФОТО)
Підручники для 10 класу з мапою без Криму доступний на сайті Інституту модернізації змісту освіти.

В шкільних підручниках з історії України для 9 та 10 класу знайшли мапу України без Криму. Про це повідомляє Історична правда. Зокрема, цю помилку помітили історики Валерій Рижков та Віталій Скальський.

Крим на мапі України відсутній у підручнику «Історія України. Підручник для 10 класу закладів загальної середньої освіти» (Рівень стандарту), Автор: О.К.Струкевич, Видавництво: Грамота, 2018. 

На сторінці підручника чітко видно, що карта України зображена без півострова Крим. Аналогічна помилка є в підручнику для 9-го класу. 

Підручник для 10 класу доступний на сайті Інституту модернізації змісту освіти. 

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. Верховна Рада офіційною датою початку окупації Криму військами РФ встановила 20 лютого 2014 року. 26 лютого 2021 року Україна відзначила день Кримського спротиву російській окупації.

У лютому 2021 року Інститут модернізації змісту освіти вирішив провести додаткову експертизу текстів підручників з історії України для 8 класу, в яких знайшли російську концепцію про «Новоросію».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY