detector.media
29.03.2021 10:34
Довибори в Раду: на Прикарпатті лідирує Василь Вірастюк, на Донеччині переміг Андрій Аксьонов (ОНОВЛЕНО)
Довибори в Раду: на Прикарпатті лідирує Василь Вірастюк, на Донеччині переміг Андрій Аксьонов (ОНОВЛЕНО)
У Донецькій області на довиборах переміг Аксьонов, а на Прикарпатті наразі зберігається інтрига.

У неділю, 28 березня, в окрузі № 87 в Івано-Франківській області та окрузі №50 у Донецькій області відбулися довибори до Верховної Ради. Як повідомляє ЦВК, на Прикарпатті з мінімальним відривом лідирує Василь Вірастюк, а на Донеччині після підрахунку 100% голосів переміг Андрій Аксьонов.

Зокрема, на Прикарпатті після підрахунку майже 30% бюлетенів, за даними ЦВК, з 33,86% поки що лідирує кандидат «Слуги народу», спортсмен Василь Вірастюк. Відставання від нього представника ВО «Свобода» Руслана Кошулинського (28,21%) та бізнесмена Олександра Шевченка (27,31%) є незначним. Явка на виборах в окрузі склала лише 35%.

Василь Вірастюк попри відсутність остаточних результатів ЦВК вже оголосив себе переможцем довиборів на Прикарпатті.

У свою чергу, Олександр Шевченко заявив, що в нього хочуть «забрати перемогу».

«Побачив несправедливе відношення деяких членів окружної виборчої комісії по 87 округу з центром в м. Надвірна. Тут нечесними способами хочуть забрати в мене перемогу», – стверджує Шевченко у Facebook.  

В окрузі на Прикарпатті також балотувалася волонтерка та висуванка «Європейської Солідарності» Маруся Звіробій (Олена Біленька), яка зняла свою кандидатуру на користь «свободівця» Кошулинського.

На Донеччині після підрахунку 100% бюлетенів переможцем став мер Добропілля, представник партії «Порядок» Андрій Аксьонов з 65,46% голосів.

Як пише Liga.net, Аксьонов в 2014 році, будучи мером селища Новодонецьке, організував там псевдореферендум. У жовтні 2015 року був обраний мером Добропілля. ЗМІ повідомляли, що в Аксьонова подвійне громадянство – України та Росії. У травні 2018 року йому повідомили про підозру в службовій підробці (ч.1 ст.366 КК), підробці та використанні документів (ч.4 ст.358 КК), привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (чч.2 , 3 ст.191 КК) – заради незаконного відвідування окупованого Криму. У січні 2019 року Аксьонова відправили під нічний домашній арешт на два місяці.

Друге місце на Донеччині з майже 13% голосів отримав висуванець «Партії Шарія» адвокат Валентин Рибін, який раніше захищав в суді низку ексберкутівців, Володимира Рубана та Надію Савченко, бразильського найманця Рафаеля Лусваргі.

Кандидатка «Європейської солідарності» Юлія Кузьменко отримала понад 6% голосів, кандидат «Слуги народу» Андрій Бондаренко понад 3%. Явка на виборах на Донеччині склала 21%.

Вибори в 50-му окрузі відбувалися, оскільки депутат від цього округу Руслан Требушкін у жовтні виграв вибори мера Покровська і склав мандат. На Прикарпатті довибори були оголошені через те, що нардеп від «Слуги народу» Зіновій Андрійович виграв вибори мера міста Надвірна і також склав мандат.

Фото: «Слуга народу»/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY