detector.media
27.03.2021 16:35
У Мінську затримали головреда і працівників видання «Наша Ніва» та редакторів Tut.by
У Мінську затримали головреда і працівників видання «Наша Ніва» та редакторів Tut.by
Їх затримали біля площі, де опозиція збиралась провести акцію протесту.

27 березня у столиці Білорусі затримали головного редактора видання «Наша Ніва» Єгора Мартиновича, фотографиню цього ж видання Надію Бужан, репортерку Катерину Карпіцьку та редакторок Tut.by Анну Калтигіну і Галину Уласик. Про це повідомляється на сайті Tut.by та «Наша Ніва».

Автівку із Мартиновичем та Бужан силовики зупинили біля площі Бангалор у Мінську. Головного редактора спочатку вивели на бесіду, а потім ОМОН провів його до автозаку. Останнє, що Надія Бужин змогла повідомити редакції: «Прийняли».

Журналістку видання «Наша Ніва» Катерину Карпицьку також затримали біля площі Бангалор.

Як пише Tut.by, Анна Калтигіна та Гална Уласик обідали в районі площі Бангалор, коли їх затримали та відвели до автозаку. З якої причини їх затримали та куди відвезли – наразі невідомо.

Білоруські опозиційні ресурси, зокрема, телеграм-канал Nexta, анонсували на 27 березня проведення масової акції протесту на площі Бангалор проти режиму Олександра Лукашенка. Пізніше Nexta повідомив, що «кількість учасників для централізованої акції виявилася недостатньою», тому мешканцям Мінська запропонували проводити «децентралізовані» акції у районах міста.

Раніше стало відомо, що в Білорусі позбавляють ліцензії адвоката, який захищав журналістів.

Архівне фото: niss.gov.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY