detector.media
26.03.2021 20:50
Міжнародний кінофестиваль Docudays UA другий рік поспіль відкрився в онлайн-форматі
Міжнародний кінофестиваль Docudays UA другий рік поспіль відкрився в онлайн-форматі
Через посилення карантину в Києві фестиваль повністю проходитиме онлайн.

26 березня у київському кінотеатрі «Жовтень» відбулась церемонія відкриття 18-го Міжнародного кінофестивалю про права людини Docudays UA. Трансляція відбувалась на офіційному сайті та на сторінках Docudays UA у соцмережах.

Церемонію провели Ангеліна Карякіна та Максим Щербина. Глядачів до зали не запрошували. На церемонії також виступив гурт Go_А, який представлятиме Україну на цьогорічному пісенному конкурсі «Євробачення».

Ведучі нагадали, які стрічки беруть участь у конкурсних програмах та хто їх оцінюватиме; як влаштований онлайн-кінотеатр, де можна переглядати стрічки, як подивитись фільми власникам абонементів. 

Після завершення церемонії в онлайн-кінотеатрі відкрився доступ до стрічки відкриття «Колектив» румунського режисера Александра Нанау. Фільм увійшов у топ-5 претендентів на премію Оскар у категоріях «Міжнародний повнометражний фільм» та «Найкращий документальний фільм».

Через впровадження локдауну в Києві 18-й фестиваль Docudays UA проходитиме онлайн з 26 березня до 4 квітня. Він збереже всі конкурсні кінопрограми: Docu/УкраїнаDocu/Світ, Docu/Коротко.

Переглянути конкурсну та позаконкурсну кінопрограму на docuspace.org можна буде за квитками, абонементами та фестивальними акредитаціями.

18-й Docudays UA присвячений праву людини на здоров’я.

У 2020 році переможців Docudays UA також оголосили онлайн через пандемію коронавірусу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY