detector.media
25.03.2021 10:19
У «Голосі» натякнули, що Рахманін залишив посаду голови фракції через тиск Железняка
У «Голосі» натякнули, що Рахманін залишив посаду голови фракції через тиск Железняка
За словами Ярослава Юрчишина, відхід від керівництва фракцією Сергія Рахманіна стався через «суб’єктивні й об’єктивні причини».

Народний депутат від «Голосу» Ярослав Юрчишин вважає, що Сергій Рахманін був змушений залишити посаду голови фракції «Голос», зокрема, через тиск нардепа та члена партії Ярослава Железняка. Таку думку Юрчишин висловив в інтерв’ю «Главкому».

За словами Юрчишина, відхід від керівництва фракцією Сергія Рахманіна стався через «суб’єктивні й об’єктивні причини».

«Сергій справді зараз більше займається питаннями нацбезпеки та Конституції, чого він і хотів, але, з іншого боку, були й конфлікти, і маніпуляції, які навколо його діяльності намагався робити Ярослав Железняк, що дуже хотів стати керівником фракції. Такий тиск мало хто може витримати», – сказав він.

Юрчишин зазначив, що Сергій Рахманін обіцяв Святославу Вакарчуку, що буде керівником фракції до того моменту, поки Святослав сам не відійшов від політики.

«Наприкінці літа стався такий реальний злам, коли партійців почали відтискати від партійних дискусій, від можливості представити свою позицію. Під цей тиск потрапило близько десяти депутатів, які мали інший погляд, ніж керівництво фракції», – пояснив він.

За словами Юрчишина, влітку відбулися «авторитарні зміни до статуту партії «Голос», а нова голова партії Кіра Рудик просто припинила збирати політраду.

«Потім було викидання з керівництва партії Сергія Притули, а в нас не настільки багато рейтингових людей...Вступаючи на посаду, вона одразу запропонувала переписати статут так, аби набрати на себе якомога більше повноважень. І тоді, з огляду на авторитет Слави, у принципі, усі погодилися, що тимчасово це було б дуже непогано. Під час місцевих виборів від «Голосу» відійшло дуже багато людей, які в команді були ще з часів парламентської кампанії. Ці зміни подавалися як пошук ефективніших гравців, але дуже часто рішення викликали відверті питання. Але це ж вибори, фактично військовий період, тому ніхто не піднімав якісь проблеми. Коли вибори завершилися, понеслося жорсткіше», – розповів він.

Раніше нардеп Ярослав Юрчишин повідомив, що його, а також ще п'ять нардепів фракції попередили про загрозу виключення з «Голосу» через голосування за направлення в Конституційний суд законопроєкту про призначення президентом керівників ДБР та НАБУ.  Однак у партії заяву Юрчишина заперечили.

В інтерв'ю виданню Букви Юрчишин заявив, що керівництва партії і фракції може тісно співпрацювати з Офісом президента. На думку оглядачів, партія «Голос» опинилася під загрозою розколу, адже окремі нардепи фракції вже заявили, що вимагатимуть відставки чинних керманичів «Голосу». Парламентарі звинувачують керівництво «Голосу» в узурпації влади та «зачистці незгодних».

Сергій Рахманін – український журналіст, колишній заступник головреда видання «Дзеркало тижня», у 2019 році був обраний нардепом від партії «Голос»

У грудні 2020 року Рахманін пішов з посади голови парламентської фракції «Голос». Новим головою фракції став нардеп Ярослав Железняк. Рахманін повідомив, що планує зосередитися на проблемах у сфері безпеки та законотворчій роботі.

Лідером партії «Голос» був Святослав Вакарчук. 11 червня 2020 року він зареєстрував заяву про складання повноважень народного депутата. 18 червня нардепи більшістю голосів відмовилися позбавляти його мандату, тому 19 червня він вийшов з фракції «Голос».

26 червня 2020 року з'їзд партії «Голос» достроково припинив повноваження Святослава Вакарчука. Замість нього до парламенту зайшов доброволець, «кіборг», режисер та актор Андрій Шараскін.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY