detector.media
22.03.2021 17:31
Видавництво Vivat готове додрукувати книгу Кіпіані «Справа Василя Стуса»
Видавництво Vivat готове додрукувати книгу Кіпіані «Справа Василя Стуса»
На сьогодні загальний наклад книжки становить майже 99 тисяч екземплярів.

Видавництво Vivat готове додрукувати новий наклад книжки Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса». Про це у коментарі Радіо Свобода сказала генеральна директорка видавництва Юлія Орлова.

«Зараз у нас і наших контрагентів ще є залишки книг, і тому додрук не плануємо. Але, якщо наклад закінчиться, а попит буде, то ми узгодимо з Вахтангом ту фразу, на яку зауважив суд, і зробимо ще наклад», – сказала Орлова.

На сьогодні загальний наклад книжки становить майже 99 тисяч екземплярів, що є дуже значною цифрою для українського книжкового ринку, адже багато новинок навіть від успішних і знаних авторів друкуються тиражем у кілька тисяч примірників.

19 березня Апеляційний суд зняв заборону на розповсюдження книги Вахтанга Кіпіані про Василя Стуса. Раніше відповідну заборону у жовтні 2020 року ухвалив Дарницький районний суд за скаргою депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука.

Медведчук просив суд заборонити поширення книги, оскільки деякі фрази та формулювання в ній «порушують честь та гідність». У жовтні 2020 року суд із цим погодився. Але автор книги Кіпіані подав апеляцію і виграв її.

Сам Медведчук 19 березня не з’явився на засіданні Київського апеляційного суду. 

Наприкінці 1970-х років Медведчук був призначений державою адвокатом Василя Стуса. За деякими свідченнями, Стус, якого звинувачували в антирадянській пропаганді, від послуг адвоката Медведчука намагався відмовитись. Радянський суд засудив Стуса до 10 років примусових робіт і 5 років заслання.

Раніше видавництво Vivat та аудіокнигарня АБУК анонсували випуск адаптованої аудіоверсії книги «Справа Василя Стуса». Озвучить аудіокнигу актор та режисер Ахтем Сеітаблаєв, який 12 вересня 2020 року став лауреатом премії імені Василя Стуса.

Фото: Радіо Свобода 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY