detector.media
21.03.2021 10:27
Євросоюз закликав владу РФ зупинити «наклепницьку кампанію» проти «Новой газеты»
Євросоюз закликав владу РФ зупинити «наклепницьку кампанію» проти «Новой газеты»
Також ЄС закликає владу розслідувати випадки нібито позасудових страт в Чеченській Республіці, про які повідомило видання.

Зовнішньополітична служба Європейського союзу закликала уряд Росії зупинити «наклепницьку кампанію» проти «Новой газеты». Про це йдеться в заяві офіційного представника європейської дипломатії Набіль Массралі.

Також ЄС закликав вжити заходів з розслідування позасудових страт в Чеченській Республіці, докази яких викладені в публікаціях автора «Новой газеты» Олени Мілашиної. Саме через ці влада Чечні зажадала закрити видання.

«Газета піддалася неприйнятним словесним нападкам, стала об'єктом наклепницької кампанії і залякування з боку чеченської влади. Європейський союз очікує, що російська влада покладе край цим атакам і розслідує факти, викладені в статті», – йдеться в заяві.

За словами європейських дипломатів, Росія зобов'язана відповідно до міжнародних і внутрішньодержавних правових норм забезпечити безпечні умови для роботи журналістів.

Раніше співробітники чеченського полку поліції ім. Ахмата Кадрова попросили Володимира Путіна «припинити спроби образи полку з боку "Новой газеты"» і натякнули, що «один з них» може «взяти на себе відповідальність, щоб припинити образи». 

Лідер Чечні Рамзан Кадиров також звернувся до федеральної влади з проханням «закрити» видання. Кадиров в своїй заяві стверджував, що журналісти «Новой газеты» нібито є «агентами західних спецслужб».

Раніше Роскомнагляд змусив «Новую газету» видалити статтю про коронавірус, яку розкритикував Кадиров.

Фото: istockphoto.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY