detector.media
19.03.2021 16:41
У Держслужбу з питань праці та омбудсману поскаржилися на вакансію порталу «Коментарі»
У Держслужбу з питань праці та омбудсману поскаржилися на вакансію порталу «Коментарі»
«Жінки в медіа» засудили видання за сексизм і дискримінацію.

Громадська організація «Жінки в медіа» поскаржилася до Державної служби України з питань праці та Офісу омбудсмана через порушення законодавства та дискримінаційні висловлювання в оголошенні про вакансію порталу «Коментарі». Про це ГО повідомила в Facebook. 

«Жінки в медіа» засудили видання за сексизм і дискримінацію, а також – вимагають притягнути портал до відповідальності.

Громадська організація вказала, що «Коментарі» порушили закон «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні», статті 2-1 Кодексу законів про працю, закон «Про зайнятість населення» та статті 24-1 закону «Про рекламу».

«В оголошеннях про вакансії заборонено вказувати вимоги, які віддають перевагу тому чи іншому кандидату через: стать, расу, колір шкіри, політичні, релігійні чи інші переконання, вік, інвалідність, етнічне або соціальне походження, національність, сімейний та майновий стан, місце проживання, за мовними або іншими ознаками. В оголошеннях про роботу забороняється вимагати від осіб, які шукають роботу, надавати інформацію про їхнє особисте життя, плани щодо народження дітей, а також назви професій і спеціальностей. Зазвичай вони можуть бути виражені в чоловічому роді та коли це можливо, доцільно використовувати закінчення –їй/–йому або використовувати нейтральну форму, застосовану для обох статей», – пояснили в ГО.

Нагадаємо, 10 березня 2021 року портал «Коментарі» (comments.ua) відкрив дві вакансії парламентських кореспондентів. Видання шукає дівчину «модельної зовнішності», з «овальним типом обличчя, вираженими скулами та особливим акцент на очі і груди», а також – хлопця-стилягу «пропорційно складеного та спортивної зовнішності». 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY