detector.media
15.03.2021 15:19
Російська «Новая газета» повідомила про хімічну атаку на редакцію
Російська «Новая газета» повідомила про хімічну атаку на редакцію
У приміщеннях редакції стоїть різкий хімічний запах.

Російське видання «Новая газета» заявило, що її редакція в Москві зазнала хімічної атаки. Про це видання повідомило у Twitter.

Журналісти повідомили, що у приміщеннях стоїть різкий хімічний запах, який відчувають усі відвідувачі та співробітники редакції, а також інших організацій, розташованих у будівлі.

Джерело запаху поки не встановили. На місці працюють співробітники МНС РФ, поліції та Федеральної служби безпеки РФ.

Редакція заявляє, що запах схожий на той, який відчувався після нападу на будинок і машину журналістки «Нової газети» Юлії Латиніної влітку 2017 року. Латиніна тоді писала, що невідомі використовували їдкий газ. Незалежна експертиза виявила, що речовина, якою облили будинок і машину, високотоксична і небезпечна для життя і здоров’я людини.

Це не перший випадок хімічної атаки на будівлю, де розташована редакція. У 2017 році до редакції надійшов лист у конверті, в якому був невідомий білий порошок. Конверт, адресований керівництву газети, прийшов із Чечні. У 2018 році редакція отримала похоронний вінок з погрозами, а пізніше відрізану голову барана. «Новая газета» відома своїми журналістськими розслідуваннями, в тому числі, і про ситуацію в Чечні.

2 березня суд заарештував на 15 діб кореспондента «Новой газеты» Іллю Азара за репост у Facebook.

3 березня державна нафтогазова компанія «Роснефть» звернулася в Арбітражний суд Москви з позовами до видань «Новая газета», «Важные истории», а також агентства Bloomberg.

У лютому 2021 року прокуратура РФ відкрила дві справи проти редакції «Новой газеты» та головного редактора видання Дмитра Муратова через нібито «поширення фейків».

Фото: Новая газета

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY