detector.media
10.03.2021 13:43
Оголошено лонг-лист претендентів на кінопремію «Золота Дзиґа 2021»
Оголошено лонг-лист претендентів на кінопремію «Золота Дзиґа 2021»
Номінантів на п’яту Національну кінопремію «Золота Дзиґа» оголосять у середині квітня.

Українська кіноакадемія оголосила довгий список претендентів п’ятої Національної кінопремії «Золота дзиґа». У лонг-лист увійшла 81 робота.

«Завершено селекційний відбір фільмів на відповідність вимогам регламенту П’ятої Національної кінопремії “Золота Дзиґа”. На участь у конкурсі було подано 86 робіт, з яких до довгого списку увійшла 81 кіноробота: 21 повнометражна ігрова, 21 короткометражна ігрова, 22 документальні, 1 повнометражна анімаційна, 6 короткометражних анімаційних та 10 серіалів», – йдеться в повідомленні.

Члени Кіноакадемії вже розпочали голосування за номінантів на п’яту Національну кінопремію «Золота Дзиґа». Їх буде оголошено у середині квітня. Дати та місце проведення кінопремії оголосять пізніше. «Золоту Дзиґу» втручатиметься у 24 номінаціях.

Ігровий повнометражний фільм:

Короткометражний ігровий фільм:

Документальний фільм:

Короткометражний анімаційний фільм:

Повнометражний анімаційний фільм:

Ігровий серіал:

Нагадаємо, правління Української кіноакадемії через пандемію коронавірусної інфекції вирішило продовжити період кінопрокату фільмів, які подаються на Національну кінопремію «Золота Дзиґа» – тепер заявки на конкурс можуть подавати фільми, прем’єри або прокат яких відбувся в період з 1 грудня 2020 року до 28 лютого 2021 року. Заявки на п’яту премію «Золота Дзиґа» збирали з 15 грудня 2020 року до 28 лютого 2021 року.

Українська кіноакадемія запровадила нагороду імені продюсера Юрія Мінзянова, який пішов із життя 7 листопада 2020 року. Тепер номінація кінопремії «Золота дзиґа» за кращий короткометражний фільм буде називатися на його честь.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY