detector.media
05.03.2021 12:04
Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт, який забороняє сексизм у рекламі
Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт, який забороняє сексизм у рекламі
Проєкт закону пропонує посилити відповідальність за порушення законодавства про рекламу.

Верховна Рада 3 березня 2021 року за основу в першому читанні ухвалила законопроєкт №3427 «Про внесення змін до Закону України "Про рекламу" щодо протидії дискримінації за ознакою статі».

Проєкт закону підтримали 266 народних депутатів.

Нагадаємо, 4 травня 2020 року у Верховній Раді України зареєстрували проєкт закону №3427 «Про внесення змін до Закону України "Про рекламу" щодо протидії дискримінації за ознакою статі», авторами якого стали 46 народних депутатів з різних фракцій. У проєкті пропонуються поняття «дискримінаційна реклама» та «дискримінаційна реклама за ознакою статі». Зокрема, дискримінаційна реклама за ознакою статі – це та, яка:

Також розширюються загальні вимоги до реклами, а саме: у рекламі забороняється: вміщувати твердження та/або зображення,  які є  дискримінаційними за ознаками походження людини та ін. Крім того, у проєкті посилюється відповідальність за порушення законодавства про рекламу. Відповідальність за дискримінаційну рекламу нестиме рекламодавець.

10 лютого 2021 року Комітет гуманітарної та інформполітики рекомендував Верховній Раді прийняти його за основу законопроєкт №3427.

Фото: Громадське Черкаси 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY