detector.media
04.03.2021 13:53
В Росії автора відео про «суд над Путіним» оштрафували на півмільйона рублів
В Росії автора відео про «суд над Путіним» оштрафували на півмільйона рублів
Активіста звільнили в залі суду, йому заборонили адмініструвати сайти протягом двох з половиною років.

Суд у російській Самарі визнав активіста з Татарстану Каріма Ямадаєва винним у закликах до тероризму і образі представника влади і засудив його до штрафу в 510 тисяч рублів (близько 190 тисяч гривень) за відео в Youtube. Про це повідомляє Радіо Свобода.

У постановочному відео Ямадаєв «виносив вироки» президенту Росії Володимиру Путіну, його прессекретарю Дмитру Пєскову і главі «Роснефти» Ігорю Сєчіну.

Активіст провину не визнав і наполягав на неприпустимості переслідування за «художню фантазію в пристойній формі». Ямадаєва оштрафували та звільнили в залі суду. Йому також заборонили адмініструвати сайти протягом двох з половиною років.

Прокурор просив для Ямадаєва 6 років і 7 місяців колонії за звинуваченням у виправданні тероризму в інтернеті і в образі представників влади.

Запис постановочного суду над Путіним, Пєсковим та Сєчіним був знятий для вебсеріалу «Суддя Гремм». Ролик опублікували 29 грудня. У ньому Ямадаєв звинувачує людей в чорному одязі з табличками «Володимир Путін», «Дмитро Пєсков» та «Ігор Сєчин» в злочинах проти людства і засуджує до страти. При цьому в опублікованому ролику «вирок» людині з табличкою «Володимир Путін» не виносять.

3 березня Тверський районний суд Москви заарештував на 15 діб кореспондента «Новой газеты» Іллю Азара за репост у Facebook про пікети 13 липня 2020 року проти переслідування колишнього журналіста російських видань «Коммерсантъ» і «Ведомости» Івана Сафронова.  

Азара також оштрафували на 150 тисяч рублів (56,6 тисяч гривень) у справі про «заклики до участі в акціях протесту 12 березня 2020 року проти поправок до Конституції».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY