detector.media
25.02.2021 19:59
Оголошено дату виходу в прокат української анімаційної стрічки «Віктор_Робот»
Оголошено дату виходу в прокат української анімаційної стрічки «Віктор_Робот»
Виробництво мультфільму тривало понад три роки.

Українська анімаційна стрічка «Віктор_Робот» режисера Анатолія Лавренішина вийде в кінотеатральний прокат 24 червня 2021 року. Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

Події стрічки відбуваються в далекому майбутньому. Штучна зірка, що має забезпечувати енергією планети навколо себе, не працює. Єдиний, хто може її полагодити – дідусь маленької Віки, який і створив це світило. Однак він таємниче зникає. Дівчинка разом із помічником – крихітним роботом Віктором – вирушає на його пошуки. Так починаються захопливі пригоди двох друзів.

Виробництво мультфільму тривало понад три роки, над стрічкою працювали майже 200 людей.

Режисер-постановник фільму – Анатолій Лавренішин, учасник та переможець міжнародних кіно- та анімаційних фестивалів, серед яких Міжнародний Роттердамський кінофестиваль, Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів у Клермон-Феррані, Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів в Аннесі та інші.

Героїв озвучили: Римма Зюбіна, Віктор Жданов, Василь Мазур, Богдан Бенюк, Анатолій Хостікоєв, Марія Аглоткова. Саундтреки виконали Dakh Daughters, Антон Слєпаков («Вагоновожаті»), Мар’яна Головко та Марко Галаневич («ДахаБраха»).

Прем’єра картини відбулася в межах Національної конкурсної програми Одеського міжнародного кінофестивалю 2020 року, де вона отримала Приз глядацьких симпатій. Також стрічка здобула нагороду в номінації «Найкращий анімаційний фільм» під час вручення Національної премії кінокритиків «Кіноколо» у 2020 році.

Фільм створено студією анімації «Червоний собака» за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Дистриб’ютор стрічки — кінокомпанія «Артхаус Трафік».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY