detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
25.02.2021 15:40
Нацрада перевірить Суспільне, «Раду» та «Країну ФМ» через недотримання правил мовлення у Дні пам’яті
Нацрада перевірить Суспільне, «Раду» та «Країну ФМ» через недотримання правил мовлення у Дні пам’яті
Регулятор зафіксував ознаки порушення під час мовлення у День пам’яті жертв Голокосту та у день жалоби у зв’язку із пожежею у пансіонаті для літніх людей у Харкові.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення провела моніторинг та зафіксувала порушення правил мовлення у дні жалоби та пам’яті в ефірі: «UA: Перший», «UA: Культура», «Країна ФМ» та «Рада». За результатами моніторингу згаданим каналам були призначені перевірки. Таке рішення регулятор прийняв 25 лютого.

«UA: Перший», «UA: Культура» 23 січня, яке було оголошено днем жалоби у зв’язку із трагедією у пансіонаті для літніх людей місті Харкові, у різні проміжки часу у ранковому та денному ефірі не поширювали інформацію про цей день. А на радіо «Країна ФМ», згідно моніторингу Нацради,  про день пам’яті не інформували майже увесь день.

Канал «Рада» не поширював інформацію про День пам’яті жертв Голокосту 27 січня у ранкових та нічних слотах.

Регулятор нагадав, що у дні пам’яті та жалоби мовники мають щодвігодини інформувати про цей день в ефірі, не транслювати гумористичний та еротичний контент, розмістити «палаючу свічку» та оголосити хвилину повчання о 12.00.

Нагадаємо,  25 лютого Нацрада також призначила перевірку каналу Eumusic за недотримання правил мовлення у День пам’яті жертв Голокосту.

Ілюстрація: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY