detector.media
25.02.2021 10:40
На Мальті ще двом чоловікам висунули звинувачення у вбивстві журналістки Дафни Каруани Галісії
На Мальті ще двом чоловікам висунули звинувачення у вбивстві журналістки Дафни Каруани Галісії
Раніше комісар поліції Анджело Гафа заявив, що, на думку слідчих, усіх підозрюваних у вбивстві журналістки вже затримали.

На Мальті 24 лютого 2021 року правоохоронці висунули ще двом чоловікам – Роберту Агіусу та Джеймі Веллу – звинувачення в співучасті у вбивстві журналістки Дафне Каруани Галісії в жовтні 2017 року. Про це пише The Times of Malta.

Раніше комісар поліції Анджело Гафа заявив, що, на думку слідчих, усіх підозрюваних у вбивстві журналістки вже затримали.

Правоохоронці вважають, що Роберт Агіус та Джеймі Велл надали вибухівку, яку використали для вбивства журналістки, а також входили до складу злочинної організації. У вбивстві Дафне Каруани Галісії також звинувачують братів Альфреда та Джорджа Деджорджів.

Усі четверо не визнали себе винними. Суд підтримав вимогу прокурора та розпорядився заморозити активи чоловіків і наказав провести розслідування щодо цих активів.

Нагадаємо, 53-річна Дафна Каруана Галіція загинула 16 жовтня 2017 року. Її автомобіль вибухнув незабаром після того, як вона виїхала з дому. Пані Каруана Галіція була відома своїми розслідуваннями корупції прем'єр-міністра Мальти Джозефа Муската та інших представників влади на основі «Панамського архіву».

У травні 2019-го Рада Європи закликала Мальту провести незалежне розслідування щодо вбивства журналістки.

Незабаром після її вбивства на Мальті затримали трьох підозрюваних, їм висунули офіційні звинувачення.

21 вересня 2019 року прем'єр-міністр Мальти Джозеф Мускат призначив суддю у відставці Емерітуса Майкла Малліа провести незалежне громадське розслідування вбивства журналістки.

20 листопада 2019 року поліція затримала бізнесмена, власника компанії 17 Black Йоргена Фенека в рамках кримінального провадження щодо вбивства журналістки Дафни Каруани Галіції. Через його свідчення у Мальті заарештували колишнього главу апарату уряду

На тлі протестів через вбивство журналістки Дафни Каруани Галіції Джозеф Мускат 12 січня 2020 року пішов у відставку з посади прем'єр-міністра Мальти.

23 лютого 2021 року обвинуваченого у вбивстві журналістки Вінса Муската засудили до 15 років в'язниці. Він зізнався у скоєному. У межах угоди із прокуратурою він надав інформацію про злочин. Саме після його зізнання всі  обвинувачені були затримані.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY