detector.media
18.02.2021 14:56
Російському пропагандисту Соловйову заборонили в'їзд до Латвії за прославляння нацизму
Російському пропагандисту Соловйову заборонили в'їзд до Латвії за прославляння нацизму
Російський пропагандист порівняв Олексія Навального з нацистським диктатором Адольфом Гітлером.

Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Ринкевичс оголосив про включення російського пропагандиста Володимира Соловйова до списку осіб, перебування яких на території країни є небажаним. Про це міністр повідомив у Twitter.

«Для Латвії неприйнятна глорифікація нацизму в будь-якій формі», – написав Ринкевичс. 

Володимир Соловйов вже заявив, що обговорить з адвокатом подачу позову до суду через заборону на в'їзд до Латвії.

15 лютого Соловйов в ефірі телеканалу «Росія 1» у програмі «Вечір з «Володимиром Соловйовим» заявив, що він не поважає політика Олексія Навального та порівняв його з диктатором нацистської Німеччини Адольфом Гітлером і відомим диверсантом Отто Скорцені.

До речі, Гітлера Соловйов назвав «сміливою людиною», бо нацистький диктатор «на відміну від Навального не косив від армії та відважно воював під час Першої світової війни».

Депутат Держдуми РФ від КПРФ Валерій Рашкін написав запит в Генпрокуратуру РФ з вимогою перевірити слова Соловйова на предмет реабілітації нацизму. Соловйов у відповідь сказав, що його слова не мають відношення до реабілітації нацизму: «Я сказав, що особиста сміливість Гітлера не була виправданням його вчинків».

Володимир Соловйов – рупор кремлівської пропаганди, відомий своїми антиукраїнськими та антизахідними заявами. У серпні 2014 року включений Україною до списку санкцій за активну підтримку російської окупації Криму та частини Донбасу.

9 лютого у Латвії припинили ретрансляцію 16 російських каналів, серед них «НТВ» та «Рен ТВ». Від цих телеканалів 1 лютого відмовився правовласник, хто став його наступником – з’ясувати не вдалося.

Скріншот відео: Дождь/Twitter

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY