detector.media
16.02.2021 15:38
На ICTV розказали, на які репліки гостей мають реагувати ведучі під час дискусії
На ICTV розказали, на які репліки гостей мають реагувати ведучі під час дискусії
Ведучі телеканалу ICTV, відповідно до внутрішніх правил, під час модерування дискусії мають реагувати на антидержавні й антизаконні заклики. А також на образливі висловлювання.

Про це у коментарі «Детектор медіа» розказав ведучий ток-шоу «Свобода слова» Вадим Карп'як.

За його словами, ведучі каналу під час дискусії керуються «журналістськими стандартами і здоровим глуздом»: «Звичайно, не можна сказати, що в "Свободи слова" є якісь окремі правила, написані від і до, про поведінку в ефірі. Тому що неможливо передбачити всі варіанти розвитку подій в прямоефірному політичному ток-шоу. Це просто технічно неможливо».

Втім, згідно внутрішніх правил редакції, ведучі реагують на антидержавні та антизаконні заклики. «Або, коли висловлювання гостя можуть образити яку-небудь категорію наших глядачів. Чи, як учора, є наприклад, сексистськими, на думку ведучого і гостей програми. Тому було нормально попросити пана Арестовича вибачитися і забрати свої слова назад, закривши, таким чином, цю тему», - розказав Вадим.

Нагадаємо, 15 лютого народна депутатка «Європейської солідарності» Ірина Геращенко пішла з прямого ефіру програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV через сексистські висловлювання позаштатного радника керівника Офісу президента та спікера української делегації в Тристоронній контактній групі Олексія Арестовича. Після цього, ведучий вирішив достроково завершити ефір.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY