detector.media
05.02.2021 20:02
У Білорусі блогера засудили до 4,5 років колонії через два відеосюжети
У Білорусі блогера засудили до 4,5 років колонії через два відеосюжети
Його звинуватили у розпалюванні ворожнечі через викриття контрабанди наркотиків та жорстокості силовиків під час розгону акцій протесту.

У Білорусі блогера Павла Спырина засудили до 4,5 років колонії через два відеосюжети. Про це повыдомляє Радіо Свобода. 

Блогера звинуватили у «свідомих діях, спрямованих на розпалювання соціальної ворожнечі» через два відео на YouTube, які, за його словами, є журналістськими розслідуваннями.

Спірин відкидає обвинувачення і наголошує, що його матеріали були гостро критичними, але це була саме критика, а не «розпалювання ворожнечі», тому його переслідують за журналістську діяльність.

В одному з його відео – фільмі «Межа» – йдеться про контрабанду наркотиків у Білорусі. Раніше визнали «екстремістським матеріалом». Інше відео – влог-розслідування «Страшна таємниця Генпрокуратури Білорусі. Карт-бланш для садизму». У ньому йдеться про події 9 серпня 2020 року, коли в Білорусі почалися масові акції протесту проти фальсифікації результатів президентських виборів. Мирні протести жорстко розганяли спецпризначенці.

Під час судового засідання в Мінську 36-річного блогера тримали в клітці під наглядом шести охоронців.

Нагадаємо, раніше в Блорусі оголосив голодування блогер Ігор Лосік – консультант «Радіо Свобода» та адміністратор телеграм-каналу «Білорусь головного мозку», який знаходиться під арештом з червня 2020 року. Його звинувачують в «організації масових заворушень». Блогер припинив голодування на 42-му дні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY