detector.media
29.01.2021 11:10
Голова керівної партії Польщі: Непольські ЗМІ мають бути рідкісним винятком у нашій країні
Голова керівної партії Польщі: Непольські ЗМІ мають бути рідкісним винятком у нашій країні
Качинського також привітав те, що німецька медіакомпанія Polska Press перейшла під контроль польської компанії PKN Orlen.

Голова керівної польської партії «Право і справедливість» (PiS) Ярослав Качинський вважає, що в Польщі варто зменшити кількість іноземних ЗМІ, бо вони нібито загрожують свободі та суверенітету країни. Про це він сказав в інтерв’ю польському wPolsce.pl.

«Ми повинні мати власні ЗМІ, і непольські медіа мають бути винятком, рідкісним винятком у нашій країні. Це не простий і не короткий, але єдино можливий спосіб захистити нашу свободу і наш суверенітет», – каже він.

Ярослав Качинського також привітав те, що німецька медіакомпанія Polska Press перейшла під контроль польської компанії PKN Orlen.

«Це перший крок у правильному напрямку. Ми значною мірою позбавили себе засобів масової інформації заради інших факторів, крім польських, значно поступившись іншим, зокрема німецьким, що стало суттєвим послабленням нашого суверенітету – не лише держави, а нації. Зверніть увагу, що німецькі ЗМІ зіграли величезну роль у деморалізації молоді у 1990-х. І це така вульгарна і примітивна деморалізація», – сказав він.

На його думку, якщо Польща продовжить шлях, ініційований рішенням керівника PKN Orlen Даніеля Обайтека, то «зможе виправити цю ситуацію».

Нагадаємо, 19 липня 2020 року голова партії «Право і справедливість» (PiS) Ярослав Качинський, якого тоді вважали фактичним головою держави, повідомив, що в Польщі хочуть провести реформу, яка законодавчо обмежить діяльність іноземних ЗМІ в країні

Партія «Право і справедливість» давно говорила про нібито втручання іноземних ЗМІ у внутрішні справи Польщі та про необхідність посилити позиції польських медіа. Критику іноЗМІ відновили під час президентської кампанії, у ході якої Анджей Дуда неодноразово звинувачував закордонні ЗМІ в дезінформації.

Фото: wPolsce.pl

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY