detector.media
25.01.2021 14:40
Мінкульт зажадав від посольства Британії пояснень через карту ВВС з «російськими» Севастополем та Сімферополем
Мінкульт зажадав від посольства Британії пояснень через карту ВВС з «російськими» Севастополем та Сімферополем
Міністр зауважив, що міжнародні інформаційні агенції мають дотримуватися інформбезпеки для протистояння РФ.

Міністерство культури та інформаційної політики вирішило звернутися до посольства Великої Британії в Україні за роз’ясненнями від штаб-квартири британської телерадіокомпанії ВВС після того, як російська служба мовника внесла Севастополь та Сімферополь у список «російських міст». Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Коли російське бюро Бі-Бі-Сі в своєму пості відносить Севастополь та Сімферополь – до російських міст, хоч і згадує про анексію – це вже подвійні стандарти. Бі-Бі-Сі багато років вважається міжнародним взірцем достовірності інформації у матеріалах, тому МКІП звернеться до посольства Великої Британії в Україні, щоб отримати роз’яснення від штаб-квартири Бі-Бі-Сі у Лондоні, чому їхня російська філія внесла Севастополь та Сімферополь у список російських міст, де проходили акції протесту проти затримання Навального», – розповів він.

Міністр зауважив, що міжнародні інформаційні агенції мають дотримуватися інформбезпеки для протистояння РФ.

Як писав ДМ, російська служба британської телерадіокомпанії BBC опублікувала в Twitter інтерактивну карту з позначенням міст, де 23 січня 2021 року відбулись акції на підтримку опозиціонного російського політика Олексія Навального. При цьому Сімферополь та Севастополь, які знаходяться в окупованому РФ Криму, зазначені серед російських міст. На мапі російського бюро BBC є примітка, що РФ анексувала Крим у 2014 році. У МЗС України нагадали, що півострів окуповано, а не анексовано.

Нагадаємо, у червні 2019 року редакцій українського 24-го каналу написала відкритого листа Британській корпорації суспільного телерадіомовлення BBC з проханням виправити некоректні, на думку українських журналістів, формулювання «на Україні» та «в Донбасі», використані в матеріалі Російської служби BBC. Редакція каналу попросила колег з BBC виправити «грубі помилки у російській версії публікації». У пресслужбі BBC World Service «Детектору медіа» відповіли, що не коментуватимуть відкритий лист 24-го каналу.

У верені 2020 року BBC опублікувало мапу України без Криму, пізніше видання вибачилося та прибрало цю мапу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY