detector.media
11.12.2020 11:59
Бутусов хоче через суд змусити Міноборони вибачитися та видалити образи на його адресу
Бутусов хоче через суд змусити Міноборони вибачитися та видалити образи на його адресу
Журналіст також зажадав публічної зустрічі з Андрієм Тараном та начальником Департаменту кадрової політики МОУ.

Головний редактор видання «Цензор.нет» Юрій Бутусов повідомив, що вирішив позиватися проти Міністерства оборони України. У суді він планує вимагати від відомства офіційних вибачень і видалення образ на його адресу. Про це він 11 грудня повідомив у Facebook.

Пан Бутусов розповів, що його не запросили на зустріч з міністром оборони Андрієм Тараном. «Міністр оборони Андрій Таран збрехав про проведення зі мною співбесіди, збрехав про причини відмови в наданні мені посади – замість цього мені нахамили на сайті МО. Буду змушений подавати до суду на Міноборони та вимагати офіційних вибачень і видалення образ на мою адресу, прошу допомоги правозахисників», – написав він.

Головред «Цензора.нет» також сказав, що 10 грудня говорив телефоном з начальником Департаменту кадрової політики Міноборони Олегом Яцином.

«Я сказав йому, що чекаю, коли він організує зустріч з міністром, адже саме міністр Андрій Таран відповідає за офіційну пропозицію мені роботи через його сайт. Яцина подякував мені й повісив слухавку. Після цього я прочитав мерзенну брехню та хамство на свою адресу на сайті Міноборони», – уточнив він.

Зазначимо, МОУ написало, що не має вакансій «відповідних рівню його (Юрія Бутусова – ДМ) амбіцій, котрі наразі перевищують його рівень необхідних компетенцій»; а опублікований ним план дій відомство назвало «чудесною "програмою", у якій поради космічного масштабу межують з космічним масштабом некомпетентністю» та натякнуло, що в журналіста «комплекс Наполеона».

У відповідь журналіст зажадав публічної зустрічі з паном Яцином, щоб начальник Департаменту кадрової політики МОУ в прямому ефірі розповів – «про які компетенція він говорив з [Юрієм Бутусовим]». Якщо Олег Яцино відмовиться, головред «Цензора.нет» планує звертатися до суду та народних депутатів.

«Вважаю за необхідне провести публічну дискусію з міністром Тараном про суть моєї програми, не сумніваюся, що така дискусія розкриє хто з нас більш компетентний і приверне велику увагу всіх військовослужбовців і волонтерів, усіх громадян нашої країни», – додав Юрій Бутусов та попросив у правозахисників та організацій, які захищають права журналістів, допомоги в захисті від образ Міністерства оборони.

Нагадаємо, 8 грудня 2020 року Міноборони в Facebook запропонувало Юрію Бутусову «зайняти одну з міністерських позицій у сферах, на яких фокусується його фахова увага: це можуть бути, наприклад, напрямки озброєння чи логістики».

Журналіст повідомив «Детектору медіа», що погодиться працювати в Міноборони, якщо відомство запропонує йому конкретні посади, які відповідатимуть його вимогам. Він також оприлюднив свою програму дій на ймовірній посаді.

9 грудня пан Бутусов повідомив, що після пропозиції посади, відомство перестало виходити на зв'язок. Міністерство оборони України того ж дня звинуватило журналіста в начебто свідомому введенні громадськості в оману, але запросило на співбесіду наступного дня. 

10 грудня головний редактор видання «Цензор.нет» звинуватив Міністерство в маніпуляціях та спробі чинити тиск на нього як журналіста. Він вимагав призначити йому час прийому у міністра оборони в присутності ЗМІ та активістів.

У відповідь МОУ заявило, що не має для нього вакансій, «відповідних рівню його амбіцій», адже пропозиція журналісту не передбачала, що він може обійняти посади міністра оборони або його заступника. У Міноборони також у черговий раз саркастично розкритикували запропонований Юрієм Бутусовим план дій для повноцінної роботи відомства.

Фото: МОУ / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY