detector.media
03.12.2020 16:49
Підозрюваний у вбивстві журналіста Василя Сергієнка вийшов з СІЗО
Підозрюваний у вбивстві журналіста Василя Сергієнка вийшов з СІЗО
Прокуратура оскаржуватиме в апеляції рішення суду про зміну запобіжного заходу Володимиру Воронкову.

Городищенський районний суд Черкаської області 2 грудня вирішив випустити з слідчого ізолятора Володимира Воронкова, підозрюваного у вбивстві журналіста Василя Сергієнка. З Черкаського СІЗО він вийшов 3 грудня. Про це повідомило Суспільне.

Адвоката підозрюваного Володимир Романченко уточнив, що в СІЗО Володимир Воронков перебував із 2015 року.

Дмитро Кухарчук зібрав біля воріт черкаського СІЗО акцію протесту проти рішення суду. Він хотів не допустити, аби з СІЗО вийшов останній підозрюваний у вбивстві журналіста. «Увесь цей час судова система показувала свою неспроможність, випускали вбивць Василя Сергієнка, випустили організатора. Сьогодні найжорстокіший фігурант цієї справи рішенням Городищенського суду може вийти на свободу. Справа резонансна і просто стояти осторонь я не можу», – пояснив він.

За його словами, на акцію прийшло сто осіб. Старша інспекторка превентивної діяльності Катерина Капітонеко повідомила, що на акція було близько 50 учасників.

О 9 годині ранку Володимир Воронков вийшов, сів в авто та поїхав до Києва, де йому мають одягнути електронний браслет. Правоохоронці перешкоджали журналістам, тому їм не вдалося поспілкуватися з підозрюваним.  

Прокурорка в справі Вікторія Дидич зазначила, що рішення суду про зміну запобіжного заходу оскаржуватимуть в апеляції. «Сторона обвинувачення наполягала на клопотанні про продовження дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави стосовно одного обвинуваченого у якого був саме такий запобіжний захід. Обґрунтування самої ухвали нам на даний час не надавали. Однак із самим рішенням сторона обвинувачення не згодна і буде вносити відповідну апеляційну скаргу», – сказала вона.

Наступне судове засідання у цій справі відбудеться 11 січня.

Нагадаємо, 4 квітня 2014 року невідомі викрали журналіста Василя Сергієнка з дому в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині. Наступного дня його знайшли закатованим на смерть у лісі. У всеукраїнському об'єднанні «Свобода», до якого входив Василь Сергієнко, його зникнення пов'язували  із журналістською діяльністю.

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів Києва, а саме: Вадима Мельника, Володимира Воронкова, Романа Недибалюка та Віктора Горбенка, за фактом викрадення і вбивства Сергієнка. 

Суд у справі Сергієнка почався в 2016 році, але з різних причин вона передавалася з одного суду Черкаської області до іншого. За чотири роки змінилося 12 колегій суддів. З лютого 2019 року справу слухає Городищенський районний суд на чолі з головуючою Людмилою Синицею. За 9 місяців процес не просунувся далі початкової стадії - оголошення обвинувального акта.

У червні 2019 цей суд відпустив під домашній арешт Віктора Горбенка та Романа Недибалюка, а 2 серпня відпустив із СІЗО під домашній арешт й Вадима Мельника. У листопаді 2019 Мельника взяли під варту до 12 січня 2020 року.

24 січня 2020 року Офіс Генерального прокурора (ОГП) направив до суду обвинувальний акт у справі вбивства журналіста та учасника Євромайдану Василя Сергієнка.

Державне бюро розслідувань 12 червня 2020 року провело обшук у будинку, який орендує родина колишнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна, у рамках розслідування кримінального провадження про вбивство журналіста Василя Сергієнка. 

6 серпня 2020 року слідчі Державного бюро розслідувань повідомили, що оголосили підозру учаснику злочинної організації, причетному до вбивства журналіста Василя Сергієнка. У жовтні 2020 року стало відомо, що США не видадуть Україні Андрія Іносова, підозрюваного у викраденні та вбивстві журналіста Василя Сергієнка. 

Наразі у справі фігурує сім осіб, а саме: Вадим Мельник, якому інкримінують безпосередню організацію злочину; підозрювані у викраденні Валентин Завражин, Роман Недибалюк, Віктор Горбенко та керівник цієї групи, за даними слідства, Андрій Іносов; Валерій Федоров та Володимир Воронков, яких слідство вважає виконавцями вбивства – кілерами.

 Фото: Суспільне

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY