detector.media
06.10.2020 17:11
У Білорусі заарештували журналістку «Сильных новостей», головреда порталу оштрафували
У Білорусі заарештували журналістку «Сильных новостей», головреда порталу оштрафували
Головну редакторку Анну Якштас уже відпустили з-під варти.

Суд Гомеля 6 жовтня заарештував на 14 діб керівницю відеовідділу місцевого порталу «Сильные новости» Надію Пужинську. Про це повідомило видання Tut.by.

Деталі справи пані Пужинської невідомі, адже нікого з близьких і колег не пустили на засідання суду.

Того ж дня суд Гомеля оштрафував на 540 рублів (5850 гривень) головну редакторку «Сильных новостей» Анну Якштас нібито за участь у мітингу 27 вересня. У міліцейському протоколі зазначалося, що вона «видавала себе за акредитованого журналіста і, незаконно використовуючи бейдж і жилетку "Преса", брала активну участь у несанкціонованій ході».

Напередодні суд заарештував на 15 діб журналіста порталу «Сильные новости» та чоловіка журналістки Дениса Якштаса. У виданні припустили, що пані Анну оштрафували, бо в сім'ї Якштас двоє неповнолітніх дітей. Її вже відпустили з-під варти.

Нагадаємо, у Гомелі 3 жовтня затримали головну редакторку порталу «Сильные новости» Анну Якштас та її чоловіка, кореспондента видання Дениса. 4 жовтня журналістка «Сильных новостей» Надія Пужинська разом із батьком Дениса Якштаса пішла до ізолятору тимчасового тримання, щоб залишити передачу затриманим. Її там затримали у зв'язку з веденням адміністративного процесу за статтею 23.34 (порушення порядку організації або проведення масових заходів). Станом на 5 жовтня пані Пужинську утримували в ізоляторі

5 жовтня суд Гомеля заарештував журналіста порталу «Сильные новости» Дениса Якштаса на 15 діб. Того ж дня до редакції прийшли силовики з обшуком, з офісу вилучили два ноутбуки, два блокноти засновника видання Петра Кузнецова, кілька телефонів і флешок.

Фото: Сильные новости

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY