detector.media
24.09.2020 10:38
Зеленський запропонував створити в Києві міжнародний офіс із протидії дезінформації та пропаганді
Зеленський запропонував створити в Києві міжнародний офіс із протидії дезінформації та пропаганді
Також він анонсував створення міжнародної Кримської платформи для захисту прав кримчан і деокупації півострова.

Президент України Володимир Зеленський запропонував Генеральній асамблеї Організації об’єднаних націй (ООН) створити в Києві штаб-квартиру міжнародного офісу з протидії дезінформації та пропаганді.

На його думку, інформаційні загрози світу доводять, що більше немає поняття чужої війни. «Дезінформація та фейк-ньюз можуть впливати на світові ринки, біржі та навіть виборчий процес», – сказав президент, виступаючи 23 вересня на загальних дебатах 75-ї сесії Генасамблеї ООН.

«Україна як одна з держав, яка з 2014-го активно протидіє пропаганді та інформаційним атакам, готова ініціювати створення в Києві штаб-квартири міжнародного офісу з протидії дезінформації та пропаганді», – повідомив він.

Крім того, Володимир Зеленський запросити міжнародних партнерів до участі у створенні міжнародної Кримської платформи для спільних дій із захисту прав кримчан та деокупації півострова. Він також закликав Генасамблею ООН підтримати оновлену резолюцію «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, Україна», яка буде винесена на розгляд Генеральної асамблеї до кінця 2020 року.

Нагадаємо, 18 вересня керівник Офісу президента Андрій Єрмак в токшоу Савіка Шустера висловив ідею про створення в Україні «центру протидії пропаганді».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY