detector.media
18.09.2020 14:12
У прокат виходить історична драма «Тарас. Повернення»
У прокат виходить історична драма «Тарас. Повернення»
Прем’єра фільму мала відбутися ще навесні 2020 року, але її перенесли через карантин.

Українська історична драма «Тарас. Повернення», режисера Олександра Денисенка, виходить у кінотеатральний прокат 24 вересня. Про це 18 вересня повідомила пресслужба «ІнсайтМедіа».

«Того літа поет, засланий на військову службу в російській царській армії, отримує звістку від друзів про помилування його царем Олександром II. Однак військове керівництво Новопетрівського форту не поспішає повідомляти про це Тараса, й не видає наказ про його звільнення. Більше того, до форту із таємною місією прибуває агент з Петербурга», – йдеться в описі.

Фільм створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Виробництвом займалися «ІнсайтМедіа» продюсерський центр, Tanaris Production (Казахстан) та Одеська кіностудія.

Режисер та автор сценарію Олександр Денисенко, оператор Олександр Кришталович, художник-постановник Ігор Філіппов, композитор Мирослав Скорик, вокальні імпровізації Катя Chilly. У ролях: Борис Орлов, Богдан Бенюк, Юрій Шульган, Олександр Пожарський, Олег Волощенко, Роман Луцький, Ганна Топчій, Акнієт Оринтай. Продюсери: Володимир Філіппов, Олександр Коваленко, Андрій Суярко, Алла Овсяннікова, Сергій Азімов. Дарія Азімова, Андрій Звєрєв, Андрій Осіпов.

Фільм отримував нагороди Міжнародного кінофестивалю «Бруківка» Міжнародного кінофестивалю «Буковина», Міжнародного кінофестивалю «Місто мрії», а також сценарій було визнано кращим у 2012 році Всеукраїнським конкурсом літературних сценаріїв художніх фільмов про Тараса Шевченка до 200-ліття від дня народження поета.

Проєкт під робочою назвою «Таразі. Прощання з пустелею» став переможцем четвертого пітчингу Держкіно, яке надало творцям 22 млн грн, що складає половину бюджету стрічки. Ще 532,2 тис. грн продюсери отримали від Держкіно на просування фільму.

Стрічка мала вийти в національний прокат 2 квітня 2020 року, проте в березні через карантинні заходи в країні прокат фільму було перенесено на невизначений строк. У липні проєкт «Нове українське кіно» повідомив, що фільм вийде на широкі екрани 17 вересня 2020 року.

Фото: ІнсайтМедіа

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY