detector.media
24.08.2020 20:40
Зеленський відзначив держнагородами низку медійників та діячів культури. Положинський вже хоче відмовитися
Зеленський відзначив держнагородами низку медійників та діячів культури. Положинський вже хоче відмовитися
Радіоведучий та екслідер гурту «Тартак» Олександр Положинський назвав відзнаку «знущанням». Раніше сьогодні він повідомив, що Офіс президента використав частину його пісні під час святкових урочистостей, не спитавши згоди.

Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами низку громадян, серед яких медійники та артисти. Про це йдеться в указі голови держави, опублікованому на офіційному сайті.

Орденом «За заслуги» ІІ ступеня нагородили Миколу Баграєва - президента товариства «Таврійські ігри», власника радіогрупи «Тавр Медіа».

Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагородили:

Звання заслуженого артиста України отримав Володимир Кирилюк - концертмейстер, артист Заслуженого академічного симфонічного оркестру Українського радіо.

Звання заслуженого журналіста України отримали:

Орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня нагородили Романа Балаяна - кінорежисера, сценариста, кінопродюсера.

Зазначимо, що радіоведучий та музикант Олександр Положинський у Facebook вже висловив бажання відмовитися від нагороди.

«Я навіть не знаю, як на це правильно реагувати. Всі свої важливі нагороди я вже отримав, а це - наче якесь знущання. Ще й пісню взяли в якесь попурі, мене не спитавши. Є якась процедура офіційної відмови?» - написав Положинський.

Раніше сьогодні стало відомо, що у попурі українських пісень, які прозвучали під час урочистостей до Дня Незалежності, Офіс президента використав низку пісень, не спитавши згоди артистів, у тому числі Положинського.

Нагадаємо, 24 серпня низка артистів отримали державні нагороди під час урочистої церемонії на Софійській площі. Поета, драматурга, народного артиста України Юрія Рибчинського нагородили званням «Герой України». Актора Володимира Горянського нагородили орденом «За заслуги» III ступеня. Почесне звання «Заслужений артист України» отримали білоруський музикант, соліст гурту Brutto, екслідер гурту «Ляпис Трубецкой Сергій Міхалок та артист актор, режисер та композитор Михайло Хома, більш відомий як Dzidzio.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY