detector.media
19.08.2020 16:45
Денис Бігус повідомив, що його внесли до бази «Миротворця»
Денис Бігус повідомив, що його внесли до бази «Миротворця»
Творці «Миротворця» звинуватили журналіста в «поширенні дезінформації».

Керівник проєкту Bihus.info Денис Бігус 19 серпня повідомив, що його внесли до бази «Миротворця» через розслідування про розкрадання в оборонній сфері. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Мені, звичайно, безмежно шкода, що відмінний на старті проєкт "Миротворець" так сильно занурився "в політічку". Як на мене, вони упоролісь як Кива з жомом. І вписуватися за шахраїв заради їхньої політичної помсти це не дуже гідно. Але за великим рахунком, це їхня справа», – сказав пан Бігус.

Творці «Миротворця» включили Дениса Бігуса до розділу «Чистилище» 13 липня через нібито «маніпулювання суспільно значущою інформацією та поширення завідомо неправдивої інформації з метою підриву довіри до державних інституцій України».

Журналіст вказав, що «ніхто не зробив для підриву довіри до держструктур більше, ніж їх керівники».

Як писав ДМ, 3 липня 2020 року Подільський районний суд Києва зобов’язав проєкт журналістських розслідувань Bihus.Info спростувати інформацію, яку 25 лютого 2019 року оприлюднили в сюжеті програми «Наші гроші» про розкрадання в оборонному комплексі України. Адвокат Руслан Волинець сказав, що суд зобов’язав журналістів спростувати інформацію про причетність його підзахисного Ігоря Гладковського, сина ексзаступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського, до схем із розкрадання в оборонному комплексі. Натомість Денис Бігус повідомив, що йдеться про весь сюжет. 

Нагадаємо, фігурант журналістського розслідування проєкту «Наші гроші» про корупцію в оборонному секторі Ігор Гладковський, син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, подав до суду на керівника програми «Наші гроші» Дениса Бігуса та журналістку-розслідувачку Лесю Іванову. Він подав позов про захист честі, гідності та ділової репутації 4 березня до Подільського районного суду Києва. 

Відповідачами в позові зазначені громадська організація «ТОМ 14», керівник програми «Наші гроші» Денис Бігус та журналістка-розслідувачка Леся Іванова.

Як писав ДМ, 25 лютого було оприлюднено дві перші серії розслідування «Друзі президента крадуть на оборонці (секретні переписки)» проєкту Дениса Бігуса «Наші гроші». Авторка матеріалу – журналістка Леся Іванова. Розслідування - про суми «відкатів» і схеми розкрадання мільйонів в оборонній сфері. За даними журналістів, безпосереднім учасником цих схем був син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор Гладковський.

26 лютого тоді ще президент України Петро Порошенко закликав правоохоронні органи перевірити інформацію, викладену в розслідуванні програми, та підтримав відсторонення першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського на час проведення розслідування.

Син Олега Гладковського - Ігор Гладковський сказав, що подаватиме на журналістів до суду. У державному концерні «Укроборонпром» заявили, що журналісти «здійснили маніпулятивний виклад окремих розрізнених даних і не вказали джерел її отримання інформації».

За повідомленням РНБО, Олег Гладковський звернувся до НАБУ та ГПУ з проханням перевірити викладену в розслідуванні інформацію. На час розслідування його повноваження першого заступника секретаря РНБО будуть призупинені.

27 лютого Національне антикорупційне бюро України повідомило, що детективи бюро внесли відомості до ЄРДР і розпочали досудове розслідування за частиною викладених журналістами програми «Наші гроші» фактів про корупцію в оборонному секторі держави. 

4 береня президент України Петро Порошенко звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника РНБО.

Фото: Денис Бігус / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY